Με δικαίωμα ψήφου θα μετέχει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκη να εκδοθεί πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα μετέχει στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ. Μέχρι τώρα καλείτο ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΚΥΣΕΑ όταν επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που αφορούσαν εξοπλισμούς και γενικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Χωρίς δικαίωμα ψήφου. Απλώς, δηλαδή, για να πει τις απόψεις του, χωρίς να ψηφίζει!

Την Τρίτη, 28 Αυγούστου, δύο μέρες μετά το δημοσίευμα του «Π», εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 29 πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που προβλέπει ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα μετέχει και θα ψηφίζει στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν από χρόνια μετείχε στο ΚΥΣΕΑ και ψήφιζε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όμως φαίνεται ότι κάποιοι δεν συμφωνούσαν με τις «επιθυμίες» των κυβερνήσεων, προφανώς για αγορές που δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του Στρατεύματος ή δεν ήταν απαραίτητες, ή υπήρχαν συμφερότερες προσφορές και το αποτέλεσμα ήταν να καταργήσουν το δικαίωμα να ψηφίζει ο κατ’ εξοχήν γνώστης των όπλων που διασφαλίζουν την άμυνα της χώρας.


Σχολιάστε εδώ