Επίδομα μόνο σε όσες κατοικούν στα θυμαράκια!

Ο δε υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αναγγέλλει ότι το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας (δηλαδή τα 44 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών!) θα χορηγείται μόνον σ’ όσες το έχουν ανάγκη. Δηλαδή θέλουν να χορηγούν το πολυτεκνικό επίδομα μόνον σε όσους κατοικούν στα θυμαράκια, έχοντες μόνιμη κατοικία στα νεκροταφεία! Έχει εκλείψει κάθε ίχνος εντροπής.

Εάν τα αναγραφόμενα υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα κατά των πολυτέκνων, εξαλείφοντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής και κάθε ίχνος αξιοπιστίας των ίδιων των κυβερνώντων αλλά και της ίδιας της Πολιτείας, έτσι ώστε ο πολύτεκνος να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ένα υποτιθέμενο κράτος, που πολιτεύεται ως ένας κοινός απατεώνας.

Η χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος του τρίτου τέκνου θεσπίσθηκε ως κίνητρο για να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες ν’ αποκτήσουν τρίτο και τέταρτο τέκνο, λόγω της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητος που μαστίζει την πατρίδα μας. Δεν έγινε για να βοηθηθούν κάποιοι πενόμενοι ή οικονομικώς αδύνατοι και συνεπώς δεν πρόκειται περί «κοινωνικών» ή «προνοιακών» επιδομάτων, όπως επιδιώκεται να τα βαπτίσουν, ο δε συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας με το άρθρο 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος την υπέρ των πολυτέκνων ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων, όπως έχει αποφανθεί κατ’ επανάληψη και το Συμβούλιο της Επικρατείας (1095/2001, 1366/2009).

Ενώ δε η κατάσταση έχει χειροτερεύσει και η Ελλάς είναι η 3η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου και το 20% από τα εννέα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι άνω των 65 ετών, η κυβέρνηση, αντί να περιορίσει τις σπατάλες και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, βρήκε την εύκολη λύση.

Επιδρομή κατά των γλίσχρων πολυτεκνικών επιδομάτων και ουσιαστική κατάργησή τους!

Εν τω μεταξύ αναγράφεται στον Τύπο ότι 1.727 Έλληνες «πριν από τις εκλογές του Μαΐου έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ» και «ότι 475 μεγαλοστελέχη τραπεζών με εισοδήματα έως 200.000 ευρώ δεν κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2009, 2010 και 2011».

Εάν η κυβέρνηση προέβαινε στην άμεση φορολόγηση των παραπάνω, από μεν την πρώτη περίπτωση των 3 δισ. ευρώ, αφού δεν είχαν φορολογηθεί, θα εισέπραττε ως φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 1,2 δισ. (φορολόγηση με συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων), για δε τη δεύτερη περίπτωση τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ (υπολογίζοντας εισόδημα 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο και με συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων).

Με αυτόν τον τρόπο δεν εχρειάζετο να καταφεύγει στο απαράδεκτο και αντισυνταγματικό μέτρο της περικοπής και ουσιαστικής καταργήσεως των πολυτεκνικών επιδομάτων, θεσπίζοντας μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς είχε κατ’ επανάληψη δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα όπως ίσχυαν το 2009. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι τώρα θ’ αναιρέσει τον εαυτό του και θα φανεί τόσο αναξιόπιστος. Ελπίζουμε ότι θα αποτρέψει το ανοσιούργημα.

Αναμένουμε.


Σχολιάστε εδώ