ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Κοινός παρονομαστής των συζητήσεων, τα παράπονα των οπαδών για τη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας τους και οι διαφωνίες για την πολιτική που ακολούθησε φέτος το καλοκαίρι ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Οι ενστάσεις του κόσμου εστιάζονται σε τρεις άξονες. Πρώτα απ’ όλα στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκε πέρσι η δημόσια υπόσχεση ότι «θα δώσουμε τον Ιανουάριο τα λεφτά που πήραμε από τον Ριέρα και θα αποκτήσουμε παίκτη πρώτης γραμμής». Μπορεί το κενό να μη φάνηκε στην Ελλάδα, αλλά στον επαναληπτικό με τη Μέταλιστ η απουσία εναλλακτικής επιλογής όταν τραυματίστηκε ο Μιραλάς κόστισε ακριβά στους «ερυθρόλευκους».

Περίμεναν καλύτερο… Μέλμπεργκ

Η δεύτερη ένσταση του κόσμου του Ολυμπιακού αφορά τις κινήσεις που έγιναν για το κέντρο της άμυνας. Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» περίμεναν την απόκτηση ενός στόπερ που όχι μόνο θα κάλυπτε το κενό του Μέλμπεργκ, αλλά θα έπαιζε και για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, έως ότου επιστρέψει ο διεθνής αμυντικός στην αγωνιστική δράση. Η απόκτηση του Πάμπλο Κοντρέρας πάγωσε αρκετό κόσμο στο λιμάνι, καθώς ο διεθνής Χιλιανός έχει ιστορικό με αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς και στα 34 χρόνια του δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωστή αμυντική λειτουργία. Ειδικά όταν δίπλα του βρίσκονται παίκτες χωρίς παραστάσεις σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στη Βέροια έγινε αντιληπτό το πρόβλημα, αλλά αποδόθηκε στην έλλειψη συνοχής. Ήρθε, ωστόσο, ο πρώτος τραυματισμός του Κοντρέρας να αυξήσει την αγωνία και τις μουρμούρες!

Ζητούν νέο Μιραλάς!

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού λέγεται ότι θέλουν να πανηγυρίζουν δύο τίτλους κάθε χρόνο. Έναν το καλοκαίρι για τις μεταγραφές κι έναν τον Μάιο για το πρωτάθλημα. Μέχρι την πώληση του Κέβιν Μιραλάς στην Έβερτον οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις της ομάδας τους. Όταν έφυγε ο Βέλγος, όμως, άρχισαν να ζητούν την απόκτηση ενός παίκτη ανάλογης αξίας. Όσο περνούσαν οι μέρες, τόσο κορυφώνονταν οι μουρμούρες και τα επικριτικά σχόλια για την τακτική της ομάδας. Τα επιχειρήματα ότι μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω το κενό του Μιραλάς με Βλαχοδήμο, Μήτρογλου και Τζιμπούρ έπεσαν στο κενό. Την τελευταία εβδομάδα, μάλιστα, τα παράπονα κορυφώθηκαν και οι επικεφαλής της Θύρας 7 κλήθηκαν να παίξουν τον ρόλο του… πυροσβέστη για να ηρεμήσουν τους απλούς οπαδούς.

Το… μπαλάκι στον Ζαρντίμ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πάντως, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός και εμμέσως πλην σαφώς πετάει το γάντι στον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Η δήλωσή του ότι «μπορούμε να περάσουμε, αρκεί ο προπονητής και οι παίκτες να δείξουν την αξία τους στο γήπεδο» ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία ότι περιμένουν δύσκολες ώρες τον πορτογάλο τεχνικό κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ο Ζαρντίμ, πάντως, τονίζει με έμφαση ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν πανέτοιμοι στη σέντρα του Τσάμπιονς Λιγκ.


Σχολιάστε εδώ