Γενέθλια ποιου ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη δεν υπάρχει

Η κινητοποίηση για την εκδήλωση αυτή, στην οποία η ηγεσία της Ιπποκράτους δίνει μεγάλη έμφαση, εντάθηκε τα τελευταία 24ωρα, αν και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής υπήρχαν παλιά στελέχη και ιδρυτικά μέλη τα οποία δεν είχαν ακόμα ειδοποιηθεί.

Και στελέχη τα οποία ήδη έλαβαν ειδοποίηση, υπογράμμιζαν ότι είναι εξαιρετικά προβληματισμένα για το αν θα παρευρίσκονται ή όχι στην εκδήλωση στο αίθριο του νέου Μουσείου Μπενάκη, γιατί, όπως τόνιζαν, «δεν έβλεπαν για ποιο λόγο θα έπρεπε να είναι σε μια εκδήλωση ενός κόμματος που δεν έχει να κάνει σε τίποτα πια με τις ιδρυτικές του αρχές». Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν θα παραβρεθεί.

Άλλα επιφανή και ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος φέρονται αποφασισμένα να μην παραστούν στην εκδήλωση, επισημαίνοντας πως «τι έχουμε πια να κάνουμε με ένα κόμμα που μεταλλάχθηκε σε νεοφιλελεύθερο και έσυρε τη χώρα στο ΔΝΤ;», ενώ πρόσθεταν πως «η Ιστορία είναι μία παράμετρος, αλλά η σημερινή πραγματικότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με την Ιστορία, ούτε με την πορεία, ούτε και με τους σκοπούς για τους οποίους ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ». Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Αυτό που υπάρχει σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε, που δημιουργήσαμε, λένε ιδρυτικά μέλη της 3ης Σεπτέμβρη.

Υπάρχουν μάλιστα παλιοί βουλευτές και υπουργοί που μετείχαν στις κυβερνήσεις ή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του Α. Παπανδρέου που, όπως λένε, «δεν πρόκειται να κάνουμε τις γλάστρες στον Βενιζέλο και στην παρέα του», καθώς, όπως λένε, «οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αποτελειώνουν το ΠΑΣΟΚ».

Η Ιπποκράτους τα τελευταία 24ωρα κάνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση για να ειδοποιηθούν «όλες οι γενιές του ΠΑΣΟΚ, όλοι οι πρώην βουλευτές, όλα τα ιδρυτικά μέλη του Κινήματος».

Σε αυτό το πλαίσιο αποστέλλονται προσκλήσεις, SMS, γίνονται τηλεφωνήματα, καθώς, όπως λένε συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, «ο πρόεδρος θέλει το όλον ΠΑΣΟΚ να είναι παρόν, θέλει η ιστορική επέτειος να έχει ενωτικό χαρακτήρα και να αποτελέσει μια αφετηρία για το νέο ξεκίνημα του κόμματος».

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα παρουσιάσει την ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ανανεωμένο σήμα, το οποίο θα είναι ο ήλιος με 7 ακτίνες και όχι με 9, όπως ήταν τα τελευταία χρόνια.


Σχολιάστε εδώ