Βενιζέλος: Αντιμετώπισαν έξω τον Σαμαρά σαν να είχαν απέναντί τους τον Τσίπρα!

Σε μια προσπάθεια να ελέγξει ή να κατευνάσει αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ, που όσο περνά ο καιρός εντείνονται, ο Β. Βενιζέλος προσπάθησε αφενός να εμφανιστεί «σκληρός» και αφετέρου να ξεκαθαρίσει -επί της ουσίας- ότι πάντως δεν προτίθεται να δημιουργήσει τόσα και τέτοια προβλήματα στην κυβέρνηση, ώστε να απειληθεί η συνοχή της.

Έτσι έδωσε δραματικό τόνο στις πρόσφατες επαφές του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τη Μέρκελ και τον Ολάντ, σε μια σαφώς διαφορετική κατεύθυνση απʼ αυτήν που δίνει προς τα έξω η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», μιλώντας στα μέλη της ΠΓ και ενημερώνοντάς τα για το κλίμα που επικράτησε σε αυτές τις κρίσιμες συναντήσεις του Αντ. Σαμαρά, τόνισε ότι η εικόνα κάθε άλλο παρά θετική ήταν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε ενημέρωση από έγκυρες πηγές που είχαν πρόσβαση στις συναντήσεις αυτές.

Τόνισε χαρακτηριστικά:

• Η αντιμετώπιση του Σαμαρά ήταν σαν να είχαν απέναντί τους την κυβέρνηση Τσίπρα!

Και πρόσθεσε:

• Δηλαδή, τι διαφορετικό θα έκαναν αν στη θέση του Σαμαρά ήταν ο Τσίπρας;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε με αρνητικά λόγια την αντιμετώπιση του έλληνα πρωθυπουργού απ’ τη γερμανίδα καγκελάριο και τον γάλλο Πρόεδρο, λέγοντας ότι παρά τα χαμόγελα και τις φωτογραφίες που έδειχναν ευφορία, στην ουσία τον «στρίμωξαν», τον πίεσαν, τον προειδοποίησαν, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χαλαρότητα ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Με αυτόν τον τρόπο ο Βενιζέλος προφανώς θέλησε να στείλει μηνύματα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και βασικά στα στελέχη εκείνα τα οποία αντιδρούν στα μέτρα που θα ληφθούν και απειλούν ακόμα και με καταψήφιση, δίνοντας την εικόνα ότι ακόμα η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας απ’ το ευρώ…

Θα τεθούν επί τάπητος…

Απ’ την άλλη μεριά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, στις δυσλειτουργίες που εμφανίζονται και στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος βλέπει την περαιτέρω συμμετοχή του.

Κατ’ αρχάς ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει την πρόθεση μέσα σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία να θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης. Κι αυτό φρόντισε να το πει και δημόσια, μετά την τελευταία σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, εμμέσως μεν αλλά σαφώς.

Ωστόσο, απ’ την άλλη τόνισε πως δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί φαινόμενα ηγεμονισμού απ’ τη μεριά της ΝΔ και του πρωθυπουργού προσωπικά.

Παραδέχτηκε ότι διαπιστώνονται φαινόμενα δυσλειτουργιών του κυβερνητικού σχήματος. Και είναι επ’ αυτού χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε στη συνεδρίαση της ΚΟ, ότι δεν θα πρέπει ο Σαμαράς να λειτουργεί ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης!

Και θα συνεχίσει να ρίχνει βολές σε ζητήματα όπου διαπιστώνει τάσεις «καπελώματος» απ’ το Μαξίμου…

Μάλιστα, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπογράμμισε ότι όλα αυτά τα ζητήματα δυσλειτουργιών και αρρυθμιών στην κυβέρνηση κάποια στιγμή «θα τεθούν επί τάπητος» χωρίς να ξεκαθαρίσει το πότε.


Σχολιάστε εδώ