Αλλάζουν οι προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών

Για τους υποψηφίους της γενικής κατηγορίας (του 90%), που αποτελούν άλλωστε τη συντριπτικά μεγαλύτερη πληθυσμιακά ομάδα υποψηφίων, σύμφωνα με τη στατιστική επεξεργασία των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας έχουμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις.

Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, παρατηρείται μείωση στις προτιμήσεις των υποψηφίων στις ξενόγλωσσες σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου, μικρότερη στις σχολές Αγγλικής Γλώσσας και αρκετά μεγαλύτερη στις υπόλοιπες. Τα τμήματα Φιλολογίας και Φιλοσοφίας παρουσιάζουν σημαντική μείωση της ζήτησής τους, σε αντίθεση με τα τμήματα Αρχαιολογίας, τα οποία εμφανίζονται με αυξημένη ζήτηση στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με σημαντικά μειωμένη ζήτηση όμως στα αντίστοιχα τμήματα της περιφέρειας. Τα τμήματα Νομικής σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση. Τα τμήματα Θεατρικών Σπουδών τη φετινή χρονιά παρουσιάζουν σημαντική μείωση στον αριθμό προτιμήσεων των υποψηφίων. Τα τμήματα Πολιτικών Επιστημών παρουσιάζονται επίσης με μειωμένη ζήτηση, όπως και τα τμήματα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αντίθετα, ιδιαίτερα αυξημένη ήταν φέτος η προτίμηση των υποψηφίων στα Παιδαγωγικά τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αντίθεση όμως με τα αντίστοιχα τμήματα της περιφέρειας, η ζήτηση των οποίων ήταν ελαφρά μειωμένη. Μεγάλη αύξηση στη ζήτηση από τους υποψηφίους είχαν φέτος τα τμήματα Ψυχολογίας σε όλη την Ελλάδα. Τα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κυμάνθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Μειωμένος ήταν όμως ο αριθμός των υποψηφίων που προτίμησαν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών, ενώ πτωτική τάση παρουσιάζουν επίσης τα ΤΕΙ του πρώτου επιστημονικού πεδίου.

Τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρουσίασαν φέτος αρκετά μεγάλη αύξηση στον αριθμό των υποψηφίων που τα επέλεξαν, ενώ τα αντίστοιχα της περιφέρειας παρουσίασαν σημαντική μείωση. Αύξηση στη ζήτηση από τους υποψηφίους, στα μεγάλα αστικά κέντρα, είχαν επίσης στα τμήματα Γεωλογίας. Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα τμήματα Βιολογίας, οι Γεωπονικές Σχολές και τα τμήματα Πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα. Αυξημένος ήταν επίσης ο αριθμός υποψηφίων που διάλεξε τις στρατιωτικές σχολές του δεύτερου πεδίου, δεν συνέβη όμως το ίδιο με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, η ζήτηση της οποίας φέτος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μειωμένη. Οι ίδιες ακριβώς τάσεις με τα ανωτέρω ΑΕΙ επικράτησαν και για τα ΤΕΙ του δεύτερου πεδίου.

Πολύ μεγάλη αύξηση στις προτιμήσεις των υποψηφίων το 2012 είχαν όλα τα τμήματα Ιατρικής και Φαρμακευτικής σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο αυξημένη ήταν και η ζήτηση των ΤΕΙ ιατρικών και παραϊατρικών κλάδων, με αξιοσημείωτη όμως τη μείωση της ζήτησης των τμημάτων Νοσηλευτικής όλης της χώρας.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο, οι Πολυτεχνικές Σχολές τόσο των ΑΕΙ όσο και των ΤΕΙ, όχι μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά ακόμα και της περιφέρειας, παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση από τους υποψηφίους.

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο, όλα τα Οικονομικά Τμήματα έχουν αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που τα επέλεξαν στο μηχανογραφικό τους, εκτός από κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις λιγότερο δημοφιλών τμημάτων σε κάποιες πόλεις της περιφέρειας. Αντίθετα, στα ΤΕΙ του πεδίου παρουσιάζεται μείωση στον αριθμό των υποψηφίων που τα προτίμησαν, που είναι μεγαλύτερη για τα τμήματα της περιφέρειας και μικρότερη για τα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Εξαίρεση για τα ΤΕΙ του πεδίου αποτελούν τα τμήματα Τουριστικών Επαγγελμάτων, των οποίων η φετινή ζήτηση παρουσιάζεται αυξημένη.

Από τα αποτελέσματα της στατικής ανάλυσης του υπουργείου Παιδείας είναι προφανές ότι οι νέοι επέλεξαν βασικά τα μεγάλα αστικά κέντρα (από όπου προέρχεται η πλειοψηφία των υποψηφίων), προφανώς για λόγους εξοικονόμησης κόστους, αλλά και σχολές που μπορούν να δώσουν απασχόληση μετά το πέρας των σπουδών ή προοπτικές εισοδήματος με τη δραστηριοποίηση ως επαγγελματία σε αυτές τις επιστήμες.

****

Νέο Εκτελεστικό Γραφείο στην ΟΝΝΕΔ

Με ανακάτεμα της τράπουλας από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, είσοδο λίγων νέων προσώπων και αλλαγές αρμοδιοτήτων ανακοινώθηκε το νέο Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ. Όπως σας είχαμε πρώτοι γράψει προ εβδομάδων, νέος γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΑΕΙ είναι ο Αποστόλης Μπακόλας, ενώ στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΙ παραμένει ο Γρηγόρης Αντωνάκης. Ο Σάκης Ιωαννίδης, μετά τη θητεία του στη ΔΑΠ, αναλαμβάνει το Επαρχιακό της ΟΝΝΕΔ, θέση στην οποία είχε θητεύσει για λίγους μήνες το 2010, όταν εκλέχθηκε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο Πέτρος Αρβανιτάκης, που αναβαθμίστηκε σε αντιπρόεδρο της οργάνωσης και πιθανόν να συνεχίσει να έχει την εποπτεία των οικονομοτεχνικών αρμοδιοτήτων (που γνωρίζει καλά), την οποία όμως θα ασκεί ως διευθυντής ο Κώστας Μητσόπουλος, ο οποίος αναβαθμίστηκε.

Στα άλλα μαζικά τμήματα της γαλάζιας νεολαίας παραμένουν ο Δημήτρης Σακαρετσάνος (Λεκανοπέδιο) και ο Στράτος Γρομπανόπουλος (Θεσσαλονίκη). Ο Γιάννης Μαρτάτος αναλαμβάνει υπεύθυνος των Ειδικών Οργανώσεων και συντονιστής του Πολιτικού Συμβουλίου, μετακινούμενος από το Επαρχιακό, θέση που είναι πιο «πολιτική» και στην οποία δίνει σημασία η ηγεσία, καθώς θέλει πολύ να προωθήσει ΟΝΝΕΔίτες σε επαγγελματικούς φορείς. Ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος μετακινείται από την ευθύνη της Αυτοδιοίκησης και αναλαμβάνει υπεύθυνος της Πολιτικής Ακαδημίας, ενώ την αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει ο (δημοτικός σύμβουλός Λαμίας) Πάρις Σκιαδόπουλος, που είχε νωρίτερα την ευθύνη της ΜΑΚΙ. Στην αρμοδιότητα της ΜΑΚΙ, του μαθητικού τμήματος της ΟΝΝΕΔ, γίνεται η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη, καθώς τη θέση αναλαμβάνει η Άννη Κοντούρη. Είναι η πρώτη είσοδος (επιτέλους!) γυναίκας στο Εκτελεστικό Γραφείο επί Παπαμιμίκου και, αν δεν μας ξεγελά το αρχείο μας, η πρώτη γυναίκα υπεύθυνη μαθητικού της ΟΝΝΕΔ ιστορικά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια! Τις οργανώσεις εξωτερικού αναλαμβάνει ο Θέμης Μπίμπας, προερχόμενος από το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ την ευθύνη του Γραφείου Τύπου θα έχει ο Σωτήρης Πολύζος. Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ παραμένει (φυσικά) ο στενότερος συνεργάτης του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο Νίκος Λυσιγάκης, που θεωρείται alter ego του προέδρου της οργάνωσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ισχυροί άνδρες στο Εκτελεστικό Γραφείο, ανεξαρτήτως των αλλαγών, παραμένουν οι Αρβανιτάκης, Λυσιγάκης, Ιωαννίδης, Μαρτάτος, Σακαρετσάνος, Γρομπανόπουλος.

****

Πράσινη κινητοποίηση

Με πρώτο πλάνο τους νέους, για να σηματοδοτεί την ανανέωση, αναμένουμε αύριο, επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, τη διοργάνωση εκδήλωσης του Κινήματος, όπου ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα ανακοινώσει νέο σύμβολο, ελαφρώς παραλλαγμένο, σύμφωνα με πληροφορίες. Στην ίδια εκδήλωση αναμένουμε και ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές για το νέο ΠΑΣΟΚ, για τη διαδικασία ανασυγκρότησης και την ανανέωση του Κινήματος. Αυτά τα δύο άλλωστε, η ιδεολογική ταυτότητα (νέα ζητούμενα και σύνδεση με το παρελθόν) και η ανανέωση των προσώπων, αποτελούν τα βασικά πολιτικά σημεία που ζητούν, μέσα από την ανασύσταση, τα νεότερα στελέχη από την ηγεσία του Κινήματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς, και η κινητοποίηση της Ιπποκράτους είναι έντονη, καθώς ο χώρος απαιτεί, μας λένε, περίπου χίλια στελέχη για να γεμίσει. Βασικό ρόλο στην κινητοποίηση έχει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει επιφορτισθεί επιπλέον να καλύψει με στελέχη της το πρώτο πλάνο, το «φόντο», της εκδήλωσης. Την πράσινη κινητοποίηση των νεαρών στελεχών βοήθησε (απρόσμενα) το θέμα που δημιουργήθηκε με την εκδήλωση του (ΠΑΣΟΚογενούς) «Νέου Αγωνιστή» μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια μέρα, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια να αναδειχθεί, από πλευράς των ΠΑΣΟΚογενών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αποτελούν την «αυθεντική» σοσιαλιστική δύναμη. Πραγματικά, μαθαίνουμε από την Ιπποκράτους, η ανταπόκριση στην κινητοποίηση, κυρίως από τους νεότερους, για την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την ανάδειξη του θέματος από τα ΜΜΕ. Στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μάλιστα τόνιζαν, φανερά ενοχλημένα, και μία ακόμη διάσταση της «κόντρας» με τους πρώην συντρόφους τους που βρίσκονται πλέον δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Λένε ότι δεν μπορεί κάποιος (ή είναι τουλάχιστον ηθικά μεμπτό) να περιφέρει ένα ιστορικό όνομα που ανήκει (και νομικά) στο Κίνημα, όπως αυτό του παλιού επίσημου περιοδικού της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκτήσει «βαρύτητα» ως τάση και να δομεί (κατά περίπτωση, όπως αναφέρουν) συνεργασίες. Θυμίζουν μάλιστα ότι το όνομα «Νέος Αγωνιστής» δόθηκε στη συγκεκριμένη τάση στελεχών, προερχόμενων από τη νεολαία, του (τότε) ΠΑΣΟΚ, με ειδική άδεια από το Κίνημα (λόγω μη λειτουργίας της νεολαίας), προκειμένου να εκδώσουν το περιοδικό και να αυτοχαρακτηριστούν ως τάση, η οποία μάλιστα στην πορεία διασπάστηκε.

****

Νέο ξεκίνημα

Την πρώτη επίσημη εμφάνιση, κάτι σαν πρόβα τζενεράλε, της «νέας Νεολαίας ΣΥΝ», δηλαδή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένουμε το επόμενο διάστημα. Για πρώτη φορά σε επίσημο κείμενο του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιείται η ονομασία «Νέοι ΣΥΡΙΖΑ». Είναι το κείμενο που μας ενημερώνει επισήμως για το επικείμενο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ 2012, που προγραμματίζεται για το τριήμερο 5 ως 7 Οκτώβρη στην Αθήνα, εν μέσω ενός καυτού φθινοπώρου, όπως λένε. Φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη για «υπέρβαση» της παλιάς ονομασίας, Νεολαία ΣΥΝ, και κάποια μορφή συγκρότησης Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα προχωρά τη συγκρότησή του σε ενιαίο φορέα, αν και οι φωνές περί μαζικής συμμετοχής των νέων στο εγχείρημα του κόμματος παραμένουν ισχυρές. Τα στελέχη της Θεμιστοκλέους φιλοδοξούν το φεστιβάλ να αποτελέσει μια γιορτή δημοκρατίας, δράσης και αντίστασης, προβάλλοντας ένα πολιτιστικό αντιπαράδειγμα ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του κέρδους και του ανταγωνισμού, «που καταπνίγουν την καλλιτεχνική δημιουργία και την καινοτόμα σκέψη». Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν το φεστιβάλ τους να αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους όσοι βιώνουν καθημερινά τις καταστροφικές επιπτώσεις του Μνημονίου και της κρίσης, να αποτελέσει σημείο συνάντησης της νέας γενιάς που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, διεκδικώντας το δικαίωμά της στη μόρφωση και την εργασία, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Μάλιστα έκαναν μεσοβδόμαδα και μια πρώτη ανοιχτή συνάντηση ανταλλαγής ιδεών, προτάσεων και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση του 1ου Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ, στο ίσως πιο πολυσύχναστο (από νέους) σημείο της πόλης, στο Θησείο.

****

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ σπόντες

Φάλτσο ή στόχευση;

Αν το καλοεξετάσουμε, μάλλον ευγνωμοσύνη πρέπει να τρέφουν τα στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΚΝΕ, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τις τελευταίες πρωτοβουλίες του (εκδήλωση 3ης Σεπτέμβρη από τη μία, επίθεση στο Φεστιβάλ ΚΝΕ από την άλλη) αύξησε κατακόρυφα τη συσπείρωση και στις δύο οργανώσεις, αφού η επίθεση αφορούσε «θεσμούς» των αντίστοιχων χώρων… Εκτός και αν ο στόχος είναι να απομακρυνθούν από τη διαδικασία συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ οι «χαλαροί», εκ δεξιών και αριστερών…

Επίθεση

Πολύ έντονη (σχεδόν λαϊκιστική) επίθεση εξαπέλυσε ο Κώστας Πανταζής, μέσω facebook, στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της κοινής εκδήλωσης με τον «Νέο Αγωνιστή». Αλλά δεν ήταν ο μόνος, καθώς δεκάδες στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ τον μιμήθηκαν, πριν και μετά. Με την 3η του Σεπτέμβρη και τον Ανδρέα Παπανδρέου αποδεικνύεται ότι βράζει το πράσινο αίμα!

Προετοιμασία

Καιρό έχει να κάνει εκδήλωση η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, οπότε, εν όψει της νέας έντονης πολιτικής περιόδου, ετοιμάζεται. Μαθαίνουμε ότι κάτι θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη της επόμενες ημέρες. Προφανώς εν όψει τής ΔΕΘ…

Τάσεις

Είναι φανερό ότι τα αυτοδιοικητικά νεαρά στελέχη του Κινήματος, είτε ανήκουν ηλικιακά ακόμη στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ είτε όχι, έχουν διασπαστεί σε δύο βασικά τάσεις. Από τη μια πλευρά έχουμε τις «παραδοσιακές δυνάμεις», που υπερασπίζονται τα κεκτημένα των ΟΤΑ και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, χωρίς απαραίτητα να απέχουν από τις ΠΑΣΟΚικές διεργασίες. Από την άλλη πλευρά όμως αυξάνονται, όλο και περισσότερο τελευταία, τα νεαρά στελέχη «της ευθύνης», που έχουν έναν σοσιαλδημοκρατικό-φιλελεύθερο λόγο, στηρίζουν κάποιες βασικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ (αλλά και της κυβέρνησης), θέλουν ένα πιο «προχωρημένο μεταρρυθμιστικό» λόγο και φυσικά βρέθηκαν αντίθετοι με τις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ. Σημεία των καιρών. Θα δείξει αν αυτές οι διαφοροποιήσεις θα έχουν και εσωκομματική αναφορά στη διαδικασία ανασυγκρότησης…

Επιστολή

Ανοιχτή επιστολή προς τις οργανώσεις-μέλη και τα στελέχη της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έστειλε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Στην παρέμβασή του με τίτλο «Η Ελλάδα αλλάζει. Τι κάνει η Ευρώπη;», ο Παπαμιμίκος αναλύει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, το ευρύτερο πρόβλημα της Ευρώπης, αλλά και τη θέληση των νέων της χώρας να αλλάξουν τα πράγματα. Καλεί μάλιστα την Ευρώπη να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης και στις ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και της συνοχής. Είναι προφανής η στρατηγική επηρεασμού των αδελφών ευρωπαϊκών κομμάτων, ακόμη και μέσω νεολαίας, που προφανώς έχει σχεδιασθεί από το Μαξίμου…

Δαίμων

Ο δαίμων χτύπησε στο ρεπορτάζ μας της προηγούμενης εβδομάδας για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ. Δεν ήταν του τυπογραφείου, αλλά άλλων τεχνικών μέσων… Διορθώνουμε λοιπόν τα ονόματα κάποιων από τα μέλη του νέου ΠΣ, για να μην έχουν και παράπονο: Σπύρος Λιότσος και Χρήστος Θεοδωρακούδης στον τομέα Δημοσίας Τάξεως, Απόστολος Σπυράκος ως αναπληρωτής τομέα Διεθνών Σχέσεων. Καμίτσης και Ταμπάκη ελπίζουμε να μην είχαν θέμα…

Κουίζ

Αν από μαζικό τμήμα, το οποίο «έφτιαξες», μετακινηθείς σε πιο πολιτικό, όπου δίνει βάρος η ΟΝΝΕΔ, και αναλάβεις και συντονισμό πολλών άλλων «πολιτικών» μελών οργάνου, θεωρείται «πρόκριμα» για το μέλλον; Χρίσμα, το βλέπουμε δύσκολο. Δοκιμή ίσως; Ή απλώς επιβράβευση;

Τελική ευθεία

Μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στην ΟΝΝΕΔ, και με ανεβασμένη την αδρεναλίνη από την εκλογή γραμματέα της ΝΔ, ήδη κάποια νεαρά γαλάζια στελέχη έλεγαν ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία των διαδικασιών για την επόμενη ημέρα στη γαλάζια νεολαία. Οι ισορροπίες και το έργο των υπευθύνων σε Εκτελεστικό Γραφείο και Πολιτικό Συμβούλιο σίγουρα θα παίξουν ρόλο, μας λένε. Όταν εμείς τα γράφαμε πριν από μήνες, μας έλεγαν ότι δημιουργούμε θέμα…

Ασυμβίβαστο

Το ασυμβίβαστο με κρατικές θέσεις, που έλεγε ο Παπαμιμίκος για τις θέσεις σε Εκτελεστικό Γραφείο και Πολιτικό Συμβούλιο, φαίνεται ότι το τήρησε. Από όσα βλέπουμε, τουλάχιστον, μέχρι στιγμής. Διότι ήδη κάποια πουλάκια κελαηδάνε ότι κάποιοι είναι συνεργάτες σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία. Ισχύει; Διότι αλλιώς μας τα έλεγαν…

Απορίες

Μια που αναφερθήκαμε στον γραμματέα της ΝΔ, αλλά και στο θέμα (μελλοντικών) διαδικασιών στην ΟΝΝΕΔ, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε αναβολή του συνεδρίου του κόμματος για το καλοκαίρι του 2013. Πολύ κοντά δεν πέφτει με την τυπική ολοκλήρωση της θητείας του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και το συνέδριο των «μικρών»; Λέτε να συνδυασθούν, κάπως, τα θέματα και οι διαδικασίες;

Ετοιμασίες

Ιδιαίτερο βάρος στη νεανική επιχειρηματικότητα θα δώσει η ΟΝΝΕΔ το επόμενο διάστημα. Συνδυάζοντας τις προτάσεις για την οικονομία που έκαναν την περυσινή σεζόν και τις ανοιχτές διαδικασίες που εφάρμοσαν στην αρχή της θητείας Παπαμιμίκου, ακούμε ότι ετοιμάζουν καμπάνια για την επιχειρηματικότητα. Μέσω ανοιχτής διαβούλευσης, αλλά και συγκεκριμένων projects, σκοπεύουν να προτείνουν τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου οκτώ θεματικών ενοτήτων που θα ευνοεί και θα ενισχύει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των νέων. Αναμένουμε…


Σχολιάστε εδώ