Έργο «ΕΛΠΙΔΑΣ» για τα παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας και την αβεβαιότητα για το μέλλον, η κίνηση της ΕΛΠΙΔΑΣ να προχωρήσει σε ένα ακόμα μεγάλο βήμα, τη δημιουργία αυτής της Τράπεζας, που απαιτεί σημαντικά κεφάλαια για τη λειτουργία της αλλά και ευρεία συστράτευση εθελοντών, γίνεται, όπως τόνισε σε συνέντευξη η κυρία Βαρδινογιάννη, ως μία ισχυρή αντίσταση απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στις δύσκολες στιγμές που περνούν συνάνθρωποί μας, στην ισοπέδωση αξιών και οραμάτων, στη συρρίκνωση της «πρόνοιας» και των κοινωνικών υπηρεσιών που γεμίζουν την κοινωνία μας με ανασφάλεια και αγωνία.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του Συλλόγου, μέχρι τώρα οι γονείς που έψαχναν να βρουν συμβατό μόσχευμα μυελού για το παιδί τους που έπασχε από καρκίνο και χρειαζόταν μεταμόσχευση, μπορούσαν να απευθύνονται μόνο σε τράπεζες μυελού του εξωτερικού. Εφόσον ξεπερνούσαν την πρώτη δυσκολία, την εύρεση συμβατού μοσχεύματος, έπρεπε να εξασφαλίσουν το ποσόν των 15.000 ευρώ για την απόκτηση του μοσχεύματος αν αυτό βρισκόταν σε τράπεζα της Ευρώπης, ή των 30.000 ευρώ αν βρισκόταν σε τράπεζα της Αμερικής. Το ποσόν αυτό ήταν δυσβάσταχτο για τις οικογένειες. Πρόσφατα το κράτος δεσμεύτηκε να πληρώνει το νοσοκομείο το κόστος αυτό, όταν 14 οικογένειες ήταν σε αναμονή λόγω του οικονομικού αυτού θέματος που απειλούσε τον πολύτιμο χρόνο για τη ζωή των παιδιών. Με την έλλειψη πόρων, όμως, που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, αυτό δεν είναι βιώσιμη λύση.

Τώρα με την ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα θα ανακουφιστούν εκατοντάδες οικογένειες. Και όσο περισσότεροι είναι οι εθελοντές δότες, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες το συμβατό μόσχευμα να βρεθεί στην ελληνική Τράπεζα.

Στην προσπάθεια αυτή, το Cirque du Soleil, ο καναδικός αυτός υπεροργανισμός θεάματος, σε μια χρονιά συμβολική για τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Καναδά, γίνεται αρωγός στέλνοντας το μήνυμα της φιλίας και της αλληλεγγύης στα άρρωστα Ελληνόπουλα.

Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, το Cirque du Soleil θα δώσει την παράσταση «Alergia» στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

«Η συμβολή του κόσμου που θα βρεθεί κοντά μας, θα είναι πράγματι πολύτιμη για την επιτυχία της προσπάθειάς μας» επισήμανε η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.


Σχολιάστε εδώ