Φρένο και στα μυστικά κονδύλια

Μετά τις ΜΚΟ, σειρά έχει το πάρτι με τα μυστικά κονδύλια, που και αυτή η… κολόνια κρατάει χρόνια. Και το χρήμα που ρέει εκεί, ένας μεγάλος ποταμός… Και έλεγχος δεν υπάρχει κανένας.

Διαχειρίζονται τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, της Άμυνας αλλά και της Δημόσιας Τάξης και της ΕΥΠ από τον υπουργό και μια επιτροπή και τα χαρτιά καταστρέφονται, χωρίς να δίνεται λογαριασμός.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να μπουν φραγμοί, προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν ότι τα μυστικά κονδύλια θα δίνονται ΜΟΝΟ για εθνικούς σκοπούς και τίποτε άλλο… Βέβαια το θέμα είναι, κ. Σαμαρά, να αποκλειστεί η γνωστή… καλογερική εφεύρεση, να βαφτίζουν το κρέας ψάρι, κάτι ανάλογο δηλαδή μʼ αυτό που κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι πολιτικοί προϊστάμενοι, εγκρίνοντας τη χορήγηση μυστικών κονδυλίων για αλλότριους σκοπούς, ακόμα και… επιδοτήσεις φίλων (μέχρι και δημοσιογράφων, εφημερίδων κ.λπ.), όπως έχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν, κάτι που άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό.

Έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες, πως δόθηκαν σε βαλίτσες εκατομμύρια για «αγορά» πληροφοριών ή για αλλαγή στάσης άλλης χώρας, προκειμένου να στηρίξει ελληνικές θέσεις, και κατέληξαν σε άλλες τσέπες.

Είναι ώρα να μπουν φραγμοί στη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων, ώστε να πιάσουν τόπο.

Το μοναδικό κριτήριο πρέπει να είναι το συμφέρον της χώρας μας και αυτό θα πρέπει να προκύπτει ως ανταποδοτικότητα των μυστικών κονδυλίων. Πρέπει δηλαδή να είναι μετρήσιμο το αποτέλεσμα…


Σχολιάστε εδώ