Σωστή επιλογή

Επιστρέφει από τα παλιά ο Πέτρος Κοντραφούρης, που έχει συνεργαστεί με το «Παρόν» πολλές φορές, γράφοντας κείμενα που αφορούσαν ειδικά θέματα Μέσων Ενημέρωσης. Παλιότερα δούλευε στην ΕΡΤ για χρόνια και ξαναγύρισε εκεί ως σύμβουλος σε θέματα προγράμματος. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Ο Πέτρος Κοντραφούρης είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και δημοσιογράφος. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και φοίτησε στην Πάντειο. Σπούδασε, επίσης, κινηματογράφο και τηλεόραση στα New York University, RCA Institutes και Trinity University-Communication Center- San Antonio του Τέξας.

Είναι ακόμα απόφοιτος της New York Academy of Theatrical Arts. Ως δημοσιογράφος, εργάστηκε σε πολλές επαρχιακές εφημερίδες και στην Αθήνα στο «Εμπρός», στα «Σημερινά», στο «Βήμα των Αγγελιών», στο περιοδικό «Διάπλασις των Παίδων» και σε άλλα έντυπα. Επίσης, συνεργάστηκε με τις ομογενειακές εφημερίδες «Άτλαντες», «Εθνικός Κήρυξ», «National Tribune» και με τους σταθμούς WHBI, WEVD και το Κανάλι 47. Στο διάστημα 1975-2002 εργάστηκε στην ΕΡΤ, στο Πρόγραμμα και την Ενημέρωση. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 18.000 ώρες παραγωγής, οργάνωσης και σκηνοθεσίας προγραμμάτων, εντός και εκτός Ελλάδας. Συνεργάστηκε με τη Morton, Bill Hays και Αum Productions και είναι μέλος της SMPTE.

Έχει καλύψει πολλά μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα και τις δραστηριότητες περισσοτέρων από 30 αρχηγών κομμάτων (Αβέρωφ, Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Σημίτη, Καραμανλή, Φλωράκη κ.ά.)

Οι εμπειρίες του από την ΕΡΤ είναι πολλές, καθώς συνεργάστηκε με 14 προέδρους, 27 γενικούς διευθυντές τηλεόρασης και 35 διευθυντές ειδήσεων.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές επαγγελματικές αποστολές και έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλον τον κόσμο, ενώ έχει κάνει 4 φορές τον γύρο της Γης με εμπορικό πλοίο.

Πιστεύει πως η δημόσια τηλεόραση έχει τεράστιες δυνατότητες, τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές παραγωγές. Όχι όμως με σπατάλη χρημάτων. Και με λιγότερα χρήματα, ένα μετρημένο και καλά μελετημένο κοστολόγιο, μπορούν να γίνουν «θαύματα», ώστε να αναζωογονηθεί η ΕΡΤ και να αποκτήσει την παλιά της αίγλη. Πιστεύει ακόμα πως η ΕΡΤ μπορεί να γίνει φορέας πολιτισμού και φυτώριο παραγωγής και έμπνευσης ιδεών.


Σχολιάστε εδώ