στα ενδότερα των ομάδων.

• Έγινε η σέντρα στη Σούπερ Λίγκα, αν και μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα η έναρξη της σεζόν βρισκόταν στον αέρα. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο δόθηκε λύση στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν αρκετές ΠΑΕ ή έστω τους εξασφαλίστηκε παράταση για να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους.

• Το πρωτάθλημα, πάντως, αναμένεται να είναι το πιο επεισοδιακό των τελευταίων ετών. Με βασικό επιχείρημα όσων ενδέχεται να βιώσουμε «την οικονομική κρίση, που έχει φέρει τον κόσμο στα όριά του και μπορεί να ξεσπάσει την οργή του στα γήπεδα».

• Η προαναγγελία κοινωνικών εκρήξεων στο ποδόσφαιρο βγαίνει από επίσημους φορείς του κράτους. Για να το λένε, κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν, αφού έχουν τους μηχανισμούς να μαθαίνουν όσα συμβαίνουν μέσα στους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών.

• Τα περιστατικά της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι η σεζόν αρχίζει με αρνητικό τρόπο. Σύμφωνα με όσα ακούγονται από ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας τους και σε εκείνους της Ραπίντ είχαν ελληνικό χρώμα.

• Επί της ουσίας, στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού στο τμήμα της εξέδρας όπου βρίσκονταν οι Αυστριακοί. Αποδίδουν μάλιστα στους Έλληνες τα συνθήματα υπέρ του «τριφυλλιού» και κυρίως τα αντεθνικά που ακούστηκαν πριν από την έναρξη του ματς και προκάλεσαν τις συρράξεις.

• Έτοιμος να φωνάξει συνθήματα φέρεται και ο Βλάσης Τσάκας, ο οποίος έπειτα από καιρό είδε το όνομά του σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας και, μάλιστα, αρνητικά. Λόγος, η διαρροή της πληροφορίας ότι ο πρίγκιπας Φαϊζάλ εξόργισε τον έλληνα μάνατζερ, ο οποίος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι θα μπει στον Παναθηναϊκό εάν του το επιτρέψουν.

• Παράλληλα ο Τσάκας προσπαθεί να πείσει ότι απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του πρίγκιπα, παρά τις προσπάθειες προσέγγισης του τελευταίου από στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η αλήθεια είναι ότι μεσολαβητές για λογαριασμό του Αλαφούζου ήρθαν σε επαφή με τον Φαϊζάλ και του έτειναν χέρι φιλίας με έναν όρο.

• «Απέσυρε τον Τσάκα και η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι ανοικτή», διεμήνυσαν οι «πράσινοι» στον σαουδάραβα πρίγκιπα. Στα υψηλά κλιμάκια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, μάλιστα, ακούγεται πως υπάρχει και μία καταρχήν συμφωνία για επένδυση 5 εκατ. ευρώ, αλλά μέσω του σωματείου και όχι απευθείας στην ΠΑΕ.

• Είναι λεπτές οι ισορροπίες στον Παναθηναϊκό και για πρώτη φορά οι συνεργάτες του Αλαφούζου αισθάνονται έντονη πίεση, η οποία περιμένουν να αυξηθεί τις επόμενες μέρες, ακόμα και εκ των έσω, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά στην έναρξη του πρωταθλήματος.

• Ένταση επικρατεί και στα Σπάτα. Τόσο ανάμεσα στον Δημητρέλο και στον Μαύρο όσο και μεταξύ του Βαγγέλη Βλάχου και του Βασίλη Τσιάρτα.

• Οι οπαδοί της ΑΕΚ αγαπούν τον Μαύρο, αλλά βγάζουν πλέον το καπέλο στον Δημητρέλο. Έτσι ανατρέπονται οι ισορροπίες, καθώς η αρμονική συμβίωση των δύο παραγόντων στην ΠΑΕ μοιάζει με ουτοπία και συνεπώς ένας από τους δύο θα κληθεί να αποχωρήσει.

• Ανέφικτη είναι και η συνεργασία του Βλάχου με τον Τσιάρτα. Οι προστριβές τους αποτελούν καθημερινό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους παίκτες αλλά και μεταξύ των υπαλλήλων της ΠΑΕ, που έχουν ακούσει τις φωνές των δύο υποτιθέμενων συνεργατών.

• Ο Βλάχος αφήνει αιχμές για τον Τσιάρτα σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του. Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής αποφεύγει τις επίσημες δηλώσεις, αλλά με διαρροές αμφισβητεί ευθέως τη μεθοδολογία του προπονητή και κυρίως τη δυνατότητά του να χτίσει ένα σύνολο που να ταιριάζει με το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ.

• Κι όλα αυτά ενώ καραδοκούσε ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος έχει χτίσει καλή παράδοση κόντρα στην Ένωση και ασφαλώς ήθελε να δικαιώσει τον Μαύρο για την αρχική επιλογή του. Ο Θεσσαλός αποτελούσε τον πρώτο στόχο για τον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά απέτυχε να σπάσει το συμβόλαιό του με τον Αστέρα.

• Εκείνος που αισθάνεται μια χαρά αυτήν την περίοδο είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Έχει βρει το χιούμορ του στο Περιστέρι και δείχνει να απολαμβάνει πλήρως τη συνεργασία του με τον Γιώργο Σπανό, παρά την εντός έδρας ισοπαλία του Ατρόμητου με τη Νιούκαστλ.

• Ο Μπάγεβιτς εκτιμά ότι η ομάδα του έχει πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στους Άγγλους, αρκεί να πετύχει ένα γκολ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Ποντάρει κυρίως στην καλή αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου, ο οποίος δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο και μόνο από στημένες μπάλες, όπως η απευθείας εκτέλεση φάουλ στο πρώτο ματς με τη Νιούκαστλ.

• Φωτιές άναψε στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Λιβέρης με άρθρο του σε ένα μπλογκ. Ασκεί δριμεία κριτική στον Γιάννη Αλαφούζο για την απόφασή του να προκηρύξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μόλις 6 εκατ. ευρώ, ενώ το ΔΣ της ΠΑΕ είχε συνηγορήσει για 15 εκατ.

• Το θέμα ανέδειξε καθημερινή αθλητική εφημερίδα και προκλήθηκε μπάχαλο στην Παναθηναϊκή Συμμαχία λίγες ώρες πριν από το χθεσινό κρίσιμο ματς του «τριφυλλιού» στη Λιβαδειά. Συνεργάτες του Αλαφούζου θεωρούσαν υπεύθυνο τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τις απόψεις του οποίου συχνά-πυκνά εκφράζει ο Λιβέρης.

• Επιστρέφουμε στο Περιστέρι. Ο Μπάγεβιτς ετοιμάζει ένα τρικ για τον επαναληπτικό με τη Νιούκαστλ, ώστε να αιφνιδιάσει τους Άγγλους και να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης του Ατρόμητου.

• Στο μυαλό του έμπειρου προπονητή στριφογυρίζει η σκέψη να χρησιμοποιήσει ως κεντρικό επιθετικό τον Καραγκούνη, ο οποίος είναι περιφερειακός, αλλά μπορεί να αξιοποιήσει την ταχύτητά του. Τον πιστεύει τον πιτσιρικά ο Μπάγεβιτς και θέλει να τον αξιοποιήσει.

• Σε πιο δύσκολη κατάσταση απ’ όλες τις ομάδες βρίσκεται ο Πανιώνιος. Πέρα από τη φαγωμάρα των νυν παραγόντων με τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Κώστα Τσακίρη, στη Νέα Σμύρνη έχουν και τον πονοκέφαλο με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

• Ο νέος τεχνικός του Πανιωνίου είναι απρόβλεπτος, όπως έδειξε με τη συμπεριφορά του μετά το φιλικό με την Πάρμα, όταν έθιξε το ζήτημα των πληρωμών. Είναι αλήθεια ότι στη Νέα Σμύρνη έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος, αλλά ασφαλώς και δεν περίμεναν οι παράγοντες της ομάδας από τον προπονητή να θίγει δημόσια τέτοια ζητήματα.


Σχολιάστε εδώ