ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ…

Οι προσπάθειες του Ανδρέα Δημητρέλου να πετύχει ρύθμιση των χρεών έπιασαν τόπο, έστω κι αν χρειάστηκε να λιώσει τις σόλες των παπουτσιών του και να ζήσει με το άγχος για περισσότερους από πέντε μήνες.

Η σωτηρία, βέβαια, είναι προσωρινή. Η ΑΕΚ έχει δεσμεύσει ήδη ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της νέας περιόδου και έτσι η χρονιά αναμένεται να βγει πολύ δύσκολα. Ενδεχομένως και δυσκολότερα από τη φετινή. Εκτός κι αν ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις με τον Βιντιάδη και τους συμπαίκτες του που εξέφρασαν την επιθυμία να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Με οικονομική στήριξη

Το ενδιαφέρον του Βιντιάδη προέκυψε έπειτα από παραινέσεις του Γιάννη Βούρου αρχικά και των Δημητρέλου, Σταύρου Αδαμίδη στην πορεία των επαφών. Ο νεαρός εφοπλιστής έχει βρει τρεις-τέσσερις συνεργάτες για να στηρίξουν το εγχείρημα, αλλά, όπως λένε οι πληροφορίες από το Λονδίνο, όπου μένει μόνιμα, ουσιαστικά θα κινηθεί με τη βοήθεια μιας τράπεζας, στην οποία ηγείται ο Κιθ Χάρις. Πρόκειται για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων ετών στο αγγλικό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά καλείται να παίξει τον ρόλο του συμβούλου αλλά και του χρηματοδότη. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί εάν ο Χάρις ανάψει «κόκκινο φως» στον Βιντιάδη. Όσοι έχουν μιλήσει με τον εφοπλιστή υποστηρίζουν ότι «έχει και τα χρήματα και την τρέλα για να κρατήσει την ΑΕΚ στη ζωή».

Περιορισμός εξόδων

Ένα από τα ατού κάθε υποψήφιου επενδυτή στην Ένωση είναι η δραστική μείωση του προϋπολογισμού. Με τα έξοδα τόσο χαμηλά, αρκεί μία συσπείρωση του κόσμου σε ποσοστό 40-50% για να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις από τα εισιτήρια και τις υπόλοιπες εμπορικές δράσεις. «Συνεπώς, δεν είναι πλέον η ΑΕΚ ένα βαρέλι δίχως πάτο», υποστηρίζουν στα Σπάτα.

Παράλληλα, θεωρούν ότι ενδεχόμενη εμπλοκή του Βιντιάδη και των συμπαικτών του θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον και του Πέτρου Παππά και του Νίκου Νοτιά. Είναι μάλιστα αρκετοί εκείνοι που θεωρούν ότι ο εφοπλιστής από το Λονδίνο αποτελεί δόλωμα για να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι νυν μεγαλομέτοχοι, στις προθέσεις των οποίων, παρά τις διαρροές ότι θέλουν να αποχωρήσουν, παραμένει ο ενεργός ρόλος στη λήψη αποφάσεων για την Ένωση.

Αγωνιστικός προβληματισμός

Ο φόβος που έχουν πλέον στα Σπάτα είναι το ενδεχόμενο να απογοητευτεί ο κόσμος από τις αγωνιστικές επιδόσεις της ΑΕΚ και να της γυρίσει οριστικά την πλάτη. Τις τελευταίες ημέρες έγιναν κάποιες προσπάθειες για την ενίσχυση του ρόστερ με παίκτες όπως ο Κατσκικοκέρης, ο Κορδέρο και κυρίως ο Κατίδης. Αλλά αν εξαιρέσει κάποιος τον τελευταίο, ελάχιστοι έχουν απομείνει στην Ένωση που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας. Έτσι, η αποστολή του Βαγγέλη Βλάχου είναι εξ ορισμού αρκετά δύσκολη.


Σχολιάστε εδώ