Πληρώνει-δείχνει Champions League και συζητάει με την TEAM

Η διοίκηση της ΕΡΤ βαδίζει τον δρόμο της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης του Champions League σε μια εν εξελίξει διαδικασία με την TEAM. Στη συνάντηση της Δευτέρας με τους εκπροσώπους της TEAM παρέστησαν από ελληνικής πλευράς ο καθηγητής Νομικής και πρόεδρος της ΕΡΤ Νίκος Τέλλης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Σίμος και το μέλος του ΔΣ Τζόνι Καλημέρης, ο οποίος είχε και τις επαφές με την TEAM το προηγούμενο δεκαήμερο. Οι δύο πλευρές κατέληξαν πως συνεχίζουν τη συνεργασία τους. Χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή στη σύμβαση που υπέγραψε η διοίκηση Ταγματάρχη, η ΕΡΤ θα συνεχίσει να προβάλλει τους αγώνες του Champions League, καταβάλλοντας έως το τέλος του 2012 δύο δόσεις από το τίμημα – η μία είναι ύψους 2,1 εκατ. ευρώ και η δεύτερη 3,3 εκατ. Απομένει να συμφωνηθεί το πώς θα πληρωθεί το υπόλοιπο μισό της τηλεοπτικής σεζόν 2012-13, οπότε η ΕΡΤ πρέπει να λάβει μια απόφαση. Αν δηλαδή θα ρισκάρει προσφεύγοντας σε διαιτησία ή αν η TEAM θα δεχτεί να υπάρξει μια επιμήκυνση στην καταβολή των ποσών, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν στην Ελλάδα. Η TEAM σιωπηρά μπορεί να δεχτεί να μειώσει το τίμημα, με την υποχρέωση της τμηματικής του καταβολής αργότερα και εφόσον η ΕΡΤ διεκδικήσει τα δικαιώματα του Champions League για την περίοδο 2015-18. Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται στη Ρουμανία, όπου η κρατική τηλεόραση έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.
Η ΕΡΤ μπορεί να επικαλεστεί το PSI και να διεκδικήσει μείωση στη σύμβαση κατά 50%. Όταν η προηγούμενη διοίκηση κατέθεσε την πρόταση προς την TEAM, το καλοκαίρι του 2011, η σχετική συμφωνία «κουρέματος» των ομολόγων δεν είχε υλοποιηθεί.

Η έκπτωση που εξασφάλισε τότε ήταν της τάξης του 20% σε σχέση με την αρχική σύμβαση, ενώ η πρόταση του Mega ήταν καταφανώς μικρότερη εξαιτίας της οικονομικής του αδυναμίας, η οποία και αποτυπώθηκε στη συνέχεια. Θυμίζουμε πως η πρόταση της ΟΤΕ TV ήταν κοντά στα 14 εκατ. ευρώ -για έναν χρόνο- για τους αγώνες της Τρίτης και της Τετάρτης, της Nova, η οποία και τελικώς επιλέχθηκε λόγω και της σχετικής της εμπειρίας, στα 13 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΡΤ πρότεινε το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ, έναντι των 2 εκατ. ευρώ που πρότεινε το Mega.


Σχολιάστε εδώ