Μέχρι και λουκέτο στο καφενείο της ΕΣΗΕΑ

Στη συνέχεια υπογραμμίζουν:

Το χειρότερο όμως είναι ότι κάνουν το κορόιδο για τις νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και τη νέα σφαγή με το τρίτο Μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει Στουρνάρας και διαπλοκή, ενώ στα άλλα κόμματα κάνουν τα μπάνια τους.

Είναι πρωτοφανές ότι όχι μόνο δεν συνεδριάζει το ΔΣ, αλλά με διαδικασίες συνδικαλιστικής εκεχειρίας (για να μη χάσουν κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες τη ρεκλάμα από τους Ολυμπιακούς) άφησαν την εργοδοσία να αλωνίζει, δημιουργώντας τετελεσμένα σε βάρος των εργαζομένων.

Οι τελευταίες εξελίξεις με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αλλά και στην «Espresso», στον ΠΗΓΑΣΟ, το λουκέτο στην «Ισοτιμία» και η εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων στον Alpha είναι ενδεικτικές των καλών υπηρεσιών της πρόθυμης πλειοψηφίας του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Για μια ακόμη φορά σάς καλούμε να ορίσετε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ αλλά και του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και να δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουμε θέσει με τα έγγραφά μας:

1. Αρ. Πρωτ.: 2051/18-7-12. Κατάθεση εγγράφων από τις δικαστικές προσφυγές ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ -εφόσον έχουν γίνει- για τα ολέθρια αποτελέσματα και την κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων.

Επίσης για την αθλιότητα με την κατάληψη από αντιεξουσιαστές, οικονομικούς μετανάστες κι άλλους του νεοκλασικού της οδού Ζαΐμη, το οποίο, εκτός από τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχουν προκαλέσει, το έχουν μετατρέψει και σε νυχτερινό πάρκινγκ για τα καροτσάκια της ανακύκλωσης.

2. Αρ. Πρωτ.: 2130/30-7-12, που αφορά την καταγγελία μας για απολύσεις συναδέλφων από πολιτικές εφημερίδες, αθλητικές και κανάλια μετά τη στοχοποίησή τους από επιχειρηματικά κέντρα, ΠΑΕ αλλά και κομματικούς «κήρυκες».

3. Αρ. Πρωτ.: 2159/06-8-12, που αφορά τις ΣΣΕ και τις εργοδοτικές εισφορές με βάση τις οποίες οφείλει να ασφαλίζει τους συναδέλφους το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και κυρίως όσους εργάζονται σε κυριακάτικες εκδόσεις («ΒΗΜΑ», «REAL NEWS», «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» κ.ά.), γεγονός για το οποίο η διοίκηση του Ταμείου μαζί με τον πρόεδρο και τη γενική γραμματέα της ΕΣΗΕΑ αλλά και τον εκπρόσωπο των ασφαλισμένων μας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφοροι.

Δεν παραλείπουμε βέβαια να επισημάνουμε και το γεγονός ότι μέσα στο πλάνο τους δεν κλείνουν μόνο εφημερίδες, αλλά κατάφεραν να βάλουν λουκέτο και στο καφενείο της ΕΣΗΕΑ, με πρόσχημα τη δήθεν ανακαίνισή του. Ή μήπως για να το πασάρουν σε υμετέρους;


Σχολιάστε εδώ