Και οι τηλε-μάγειρες φεύγουν για την ξενιτιά!

Μετά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τη Μαρία Λόη και τον Ευτύχη Μπλέτσα και ο Βασίλης Καλλίδης «ξενιτεύεται» στην Αμερική σε κανάλια της ομογένειας που κάνουν τεμενάδες για σεφ που φτιάχνουν μουζάκα και σουβλάκι με τζατζίκι! Και οι φιρμάτοι μάγειρες της Ελλάδας όταν δεν βγάζουν χρήμα στην πατρίδα στηρίζονται στην ομογένεια. Και καλά κάνουν. Όπου πουλάνε και όπου πληρώνονται!

Ο σεφ του MΕGΑ Βασίλης Καλλίδης θα παρουσιάσει την εκπομπή «The cooking Odyssey» (Η Οδύσσεια της μαγειρικής). Αυτή η εκπομπή είναι η αιτία που στέλνει τον Βασίλη Καλλίδη σε υπερατλαντικό ταξίδι, καθώς θα παρουσιάζει ελληνικά εδέσματα και μεσογειακές λιχουδιές σε μεγάλο αμερικανικό δίκτυο. Ο μάγειρας του «Food and the city», που μεταδιδόταν στο MEGA, αφού γύρισε όλες τις γειτονιές των Αθηνών, έφτασε τελικά στην Κάντζα και στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη, απ’ όπου θα παρουσιάζει και φέτος τις νόστιμες συνταγές του.

Ωστόσο, επειδή τα ταξίδια του αρέσουν πολύ και επειδή δεν σταματά να αναζητά διαφορετικές μυρωδιές και γεύσεις, δέχτηκε αμέσως την πρόταση να μαγειρέψει για τους Αμερικανούς τηλεθεατές, οι οποίοι φέτος πρόκειται να εντρυφήσουν στην ελληνική κουζίνα.

Εκτός από τον Βασίλη Καλλίδη ελληνικά «μιλάει» και η εκπομπή «Ιt’s greek to me» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Πρόκειται να παρουσιάσει το φθινόπωρο μια εκπομπή 26 επεισοδίων που θα έχει σχέση με την ελληνική κουζίνα. Στα πρώτα 13 επεισόδια θα πηγαίνει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου θα προβάλλει την τοπική κουζίνα, ενώ στα υπόλοιπα 13 θα ταξιδεύει στην Αμερική και θα επισκέπτεται σταρ του Χόλιγουντ στον προσωπικό τους χώρο.

Καριέρα στην Αμερική κάνει και η Μαρία Λόη, που εκτός από το εστιατόριό της στη Νέα Υόρκη («Loi»), παρουσιάζει και το «Cooking at Loi» στο PBS, ενώ έχει μαγειρέψει και για το FOX. Θαυμάστρια της τηλεοπτικής μαγείρισσας είναι και η Όπρα Γουίνφρεϊ που ανεβάζει τις συνταγές της Μαρίας Λόη στο blog της.

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν να προβάλλονται καινούργια επεισόδια της εκπομπής, στα οποία η Μαρία Λόη μαγειρεύει στο εστιατόριό της ελληνικά φαγητά.

Τέλος, και ο Ευτύχης Μπλέτσας, που γνωρίσαμε μέσα από την «Κουζίνα της μαμάς» στον ALPHA, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη μαμά πατρίδα για να κατακτήσει την Αμερική με το «Cook smart – save cash», μια εκπομπή στην οποία θα παρουσιάζει μοντέρνες συνταγές που βασίζονται σε ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.

Ο ίδιος είπε: «Το “Cook smart – save cash” είναι μια ιντερνετική εκπομπή, όπου, προτείνουμε οικονομικές λύσεις για το καθημερινό μαγείρεμα με σωστές πρώτες ύλες, οι οποίες προέρχονται από την Ελλάδα. Τα γυρίσματα γίνονται στη Θεσσαλονίκη, όμως η εκπομπή δεν είναι φολκλόρ. Δεν θα κάνουμε δηλαδή μπακλαβά.

Κυρίως θα έχει πληροφορίες γύρω από ελληνικά τρόφιμα κι ελληνικές πρώτες ύλες. Για εμένα εκεί είναι το στοίχημα, πώς μπορείς να βάλεις τον ξένο να αναζητήσει κάποια ελληνικά προϊόντα, να μάθει γι’ αυτά και να καταλάβει την ανωτερότητα σε κάποιες συγκεκριμένες ομάδες. Αυτήν τη στιγμή είναι ανεβασμένα 670 βίντεο με συνταγές. Έχω 120.000 θεάσεις βίντεο τον μήνα, πάνω-κάτω 4.000 τη μέρα.

Έτσι, κάποια στιγμή η εικόνα μου “ταξίδεψε” και είχα την πρόταση για την Αμερική.

Αυτήν την περίοδο δουλεύουμε στην προώθηση της εκπομπής, ώστε να βρει διανομή σε τηλεοπτικούς σταθμούς και καλωδιακά δίκτυα στις ΗΠΑ και στον Καναδά».


Σχολιάστε εδώ