Η βία ως… παίγνιο

Ο οποίος συνελήφθη για ληστεία τράπεζας και δολοφονία ενός ταξιτζή στην Πάρο! Λέτε να ετοιμαζόταν ο ερίφης και για κανένα σχετικό ντοκτορά; Δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο, εκεί που έχει φτάσει ο αλεξιπτωτισμός κατά την είσοδο σε ανώτατες σχολές. (Θυμάμαι ότι προ καιρού είχε προσέλθει σε τηλεοπτική επιτροπή επιλογής ταλέντων για καριέρα σκυλάδικου κάποια φωνακλού, φοιτήτρια Θεολογίας επίσης, σύμφωνα με δήλωσή της ενώπιον της επιτροπής.)

Βέβαια, υπάρχει και η… θεωρητική πλευρά! Ο Μαρξ είχε χαρακτηρίσει τη θρησκεία «όπιο των λαών», αλλά, όπως κάποιοι ερμηνεύουν, μάλλον εννοούσε «κατευναστικό», όχι «διεγερτικό». Τη θεωρία αυτή έχει από μακρού διαψεύσει το φονταμενταλιστικό Ισλάμ, εν ονόματι του οποίου λίγο έλειψε να κατακτηθεί διά πυρός και σιδήρου ολόκληρη η Ευρώπη. Λέτε να έχουν αρχίσει να λαμβάνουν σήμερα ανάλογα… διεγερτικά μέχρι και χριστιανοί θεολόγοι; Μάλιστα, ο συλληφθείς (λίαν εύμορφος και ουδόλως «στερημένος», όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του) διέθετε και blog, στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, σημείωνε (αντιγράφω από τηλεοπτικό «πλαίσιο»): «Δεν μου άρεσε ποτέ να δουλεύω. Τι νόημα έχει; Σωστότερο βρίσκω να… κλέβω τον εχθρό». Όπου «εχθρός» νοείται το ελληνικό κράτος (!) και οι τράπεζες! Η διέγερση μοιάζει μάλλον… σεξουαλική!

Και αυτή μεν είναι η κωμική πλευρά της υπόθεσης… Υπάρχει όμως και η σοβαρή. Ο νεαρός αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Αν δεν κάνω λάθος, η σχολή είναι από τις ελάχιστες πανεπιστημιακές της Ελλάδος που αποτελούν πόλο έλξης σπουδαστών και από ξένες χώρες, ιδίως από τις ομόδοξες των Βαλκανίων και τη Ρωσία. Γνωρίζω ότι στις χώρες αυτές διακρίνονται ανώτατοι κληρικοί και θεολόγοι που έχουν πάρει και κάποιο πτυχίο χορηγούμενο από τις Θεολογικές σχολές της Ελλάδος, δηλαδή Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Φαίνεται όμως ότι μόνο κάποιοι δικοί μας απόφοιτοι καταντούν και… τρομοκράτες, σύμφωνα με μια μυστηριώδη μεταπολιτευτική νομοτέλεια. Αδιακρίτως «δεξιά» ή «αριστερή»! Αφού αμφότερες οι παρατάξεις επιδίδονται τις τελευταίες δεκαετίες σε θεωρίες και πρακτικές ακραίου πανευρωπαϊκού υλισμού, ο οποίος περιφρονεί εντελώς την ιστορία του Νεοελληνικού Έθνους…

Θυμάστε, εξάλλου, τα καλοθρεμμένα, καλλίμορφα επίσης, και θηριώδη τέκνα του παπα-Τριαντάφυλλου Ξηρού; Ή τον Ψαραδέλλη; Ή τον Τέλιο, επίσης… θεολόγο; Μάλιστα, σύμφωνα μέ όλα τα διαθέσιμα αστυνομικά και ευρύτερα στοιχεία, ο αγαθός παπάς και πατέρας των αδελφών Ξηρών, φέρεται απολύτως άσχετος με τις δραστηριότητες των παιδιών του. Τι είναι, λοιπόν, όλο αυτό το σούργελο των θεολογούντων τρομοκρατών ελληνοπαίδων; Κάτι σαν… «Πύλες του Ανεξήγητου», όπως, ας πούμε, τα UFO; Εκτός αν θυμηθούμε τα κυριότερα σύγχρονα μαθήματα βίας και αναρχίας, που λανσάρονται από τα θρυλικά war games και fight raps του αγγλοσαξονικού ηλεκτρονικού παιγνιο-οπλοστασίου! Διότι σ’ αυτά έχουμε μια πρώτη απάντηση τι ακριβώς πρακτορεύει στα μυαλά των νεοσσών τη βία ως… παίγνιο. Ομιλώ απολύτως σοβαρά!

ΥΓ.: Το παραπάνω άρθρο είχε γραφεί και βρισκόταν ήδη σε διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής στην εφημερίδα, όταν άκουσα εμβρόντητος από το κρατικό δελτίο ότι συνελήφθη έτερος δήθεν «στερημένος» νεαρός κατόπιν τηλεφωνήματος γειτόνων, την ώρα που έδερνε ανηλεώς τον… πατέρα του! Μάλιστα, οι κραυγές δεν πρόλαβαν, διότι από το ξύλο τον άφησε… νεκρό!


Σχολιάστε εδώ