ΖΙΖΑΝΙΟΝ

===Δημοσκόπηση της VPRC, που έγινε αυγουστιάτικα, φέρνει, μου είπαν, το ΠΑΣΟΚ στο 2,5%, τη ΝΔ στο 11% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23%. Το χέρι μου στο Ευαγγέλιο δεν το βάζω, γιατί δεν έχω δει τη δημοσκόπηση ούτε βέβαια έχω αποδείξεις ότι υπάρχει. Απλώς η πληροφορία μού ήρθε από λίαν αξιόπιστη κεντροαριστερή πηγή. === ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να… πρωτοτυπεί ο Ν. Νικολόπουλος! Στις ερωτήσεις που καταθέτει στη Βουλή δεν υπογράφει ως ανεξάρτητος βουλευτής, όπως πρέπει, αλλά ως βουλευτής εκλεγείς με τη Νέα Δημοκρατία. === Η διερμηνέας που μετέφραζε στα ελληνικά τις δηλώσεις του Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, άσχετη πρέπει να είναι περί τα πολιτικά. Πάρα πολλά τα λάθη που έκανε… Αν ήταν και μέσα στην τετ-α-τετ κρίσιμη συνομιλία των δύο ηγετών, ελπίζω να μην έχει παρερμηνεύσει τα λεχθέντα… ===Μια από τις απαιτήσεις της «τρόικας» (δεν εννοώ την εσωτερική κυβέρνηση) είναι να μπει γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών, πενταετούς θητείας. Για να σταματήσουν, λένε, οι… χρωματισμοί και να τοποθετείται τη μία πράσινος και την άλλη γαλάζιος γραμματέας.

***

Πολύ ακριβή η καμαριέρα…
• Πού νομίζετε ότι χάθηκε το παιχνίδι; Ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης συνομιλητή του στο προαύλιο της Βουλής.
• Πού;
• Στην καμαριέρα του Στρος Καν! Αν δεν είχε συμβεί εκείνη η ιστορία, η Ελλάδα θα είχε κερδίσει 50 δισ. ευρώ από το «κούρεμα» που θα γινόταν και έθετε από τότε ως απαραίτητη προϋπόθεση ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.
Τελικά, Άδωνι, πληρώσαμε πολύ ακριβά τις ασυγκράτητες ορμές του Στρος Καν… Που εκείνοι που τις γνώριζαν τις εκμεταλλεύτηκαν… Και μεταξύ των κερδισμένων ήταν και ο Ολάντ. Άγνωστο όμως παραμένει αν κερδισμένη βγήκε και η καμαριέρα, αν πήρε το… μερτικό της.

***

Ποιο μέλος της κυβέρνησης έδωσε σκληρή μάχη για να προτιμηθεί αμερικανική εταιρεία για την αγορά κρίσιμου υλικού, παρότι ήταν πιο ακριβή. Πρόσφερε διπλάσια τιμή. Και γιʼ αυτό δεν ήταν καθόλου σκόπιμο να γίνει το χατίρι του, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος του Εισαγγελέα.


Σχολιάστε εδώ