Εμείς φταίμε ή ο… καθρέφτης;

Οι περισσότεροι παραδέχτηκαν όμως πως οι χαρακτηρισμοί που τους απέδωσαν άλλοι αρχιερείς και συνεργάτες τους -και όχι εμείς από το… κεφάλι μας, όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν- ήταν εύστοχοι και ακριβείς μέχρι κεραίας! Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ που κάναμε.

Ο μόνος που δυσανασχέτησε δημοσίως ήταν ο νεόκοπος Μητροπολίτης Λαγκαδά, που διέγνωσε πίσω από τους χαρακτηρισμούς διαπλοκές, σκοπιμότητες και άλλα τινά. Τόσα χρόνια δεν μας αγγίζει τίποτε και κανένας. Δεν μπαίνουμε σε μετερίζια, Σεβασμιώτατε, ούτε μας ενδιαφέρει να σας κόψουμε τον… δρόμο προς την εξουσία, αν κάτι τέτοιο υπονοείτε. Έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια πια πώς θα ασκούμε κριτική σε όποιον κάνει λάθη και θα αποδίδουμε τα εύσημα σε όποιον πορεύεται ορθά. Για την «περιγραφή» που σας απέδωσαν (όχι τόσο κακιά, μεταξύ μας, όσο κάποιων άλλων) δεν φταίμε εμείς, αλλά η εικόνα που δίνετε εσείς προς το περιβάλλον σας.

Όσο γι’ αυτούς που μας κατηγορούν ότι κρυβόμαστε πίσω από μία μάσκα ανωνυμίας, τους ενημερώνουμε πως η εφημερίδα έχει όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνα. Όποιος θέλει να εκφράσει τις αντιρρήσεις του είναι ευπρόσδεκτος. Για τους λοιπούς ξίδι, που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας!..

Άγιοι με… κοστούμια

Στην Ίμβρο βρέθηκαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για μία σύντομη περιοδεία. Άλλοι το λένε «προσκύνημα», άλλοι «θερινή απόδραση». Η ουσία δεν είναι εκεί. Βλέποντας τις φωτογραφίες από την επίσκεψη εντοπίσαμε πολλούς αρχιερείς (του οικουμενικού θρόνου) που φορούσαν τα κοστουμάκια τους και όχι το ράσο. Αυτή η συνήθεια και η ευκολία να προτιμούν τη γραβάτα και το κοστούμι από το ράσο σχολιάστηκε πολύ αρνητικά εντός και εκτός Ελλάδας. Επιτέλους, αν οι αρχιερείς φορούν τη λαϊκή περιβολή, τους φταίνε μετά κάποιοι αρχιμανδρίτες και απλοί ιερείς που στις διακοπές τους κυκλοφορούσαν δημοσίως με βερμούδες και μπλουζάκια με πολύχρωμες στάμπες;

Σε μεγάλη υπόληψη!

Σε μεγάλη υπόληψη και σεβασμό φαίνεται πως έχουν εκεί στο Φανάρι τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και γενικά την Ελλάδα! Από τη μία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον αποκάλεσε «Αρχιεπίσκοπο της φτωχολογιάς». Η Ελλάδα, δηλαδή, από τη μία μέρα στην άλλη έγινε τριτοκοσμική χώρα που θέλει βοήθεια και είναι προς λύπηση και πρέπει να το διατυμπανίζουμε κιόλας. Και από την άλλη, στο επίσημο μπλογκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ιερώνυμος αποκαλείται συχνά-πυκνά με τον πετσοκομμένο και υποτιμητικό τίτλο ως ο «Αρχιεπίσκοπος Αθηνών». Για να υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία ποιος (θέλουν να) κάνει κουμάντο από τη Λάρισα και πάνω…


Σχολιάστε εδώ