ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΕΙΠΑΝ πολλά, πάρα πολλά, στη συνάντηση που είχαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης Σαμαράς – Κακλαμάνης στο Μαξίμου, μετά το γεύμα που είχε παραθέσει ο πρωθυπουργός στον Γιούνκερ. Όχι μόνο για την απόφαση του Νικήτα να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Οι πάγοι κυριολεκτικά έλιωσαν. Μόνο που δεν ήταν η πρώτη φορά που μετά ξαναπάγωσαν, ίσως γιατί κάποιοι από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού να μη συμπαθούν και πολύ τον πρώην δήμαρχο.
Όπως έμαθα, ο Νικήτας μετέφερε στον πρωθυπουργό πώς τον βλέπει ο κόσμος, ότι έχει κερδίσει, όμως χρειάζεται προσοχή τα μέτρα να μη θίξουν καθόλου συντάξεις κάτω των 700 ευρώ. Κι αυτό που επεσήμανε στον φίλο του τον Αντώνη από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, αλλά και πιο παλιά, ήταν ότι θα πρέπει από το βήμα της Βουλής να απευθυνθεί προς τον ελληνικό λαό και να πει σε όλους την αλήθεια. Αυτά μπορούν να γίνουν τώρα και όλα τʼ άλλα που έχουμε υποσχεθεί, μαζί να δώσουμε τη μάχη για να τα πετύχουμε. Χώρισαν σχεδόν αγκαλιασμένοι… Με τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να αναμειχθεί στην εκλογή της Πέμπτης για τον νέο γραμματέα του κόμματος.

ΠΟΙΟΣ κορυφαίος παράγων της ευρύτερης Κεντροδεξιάς θεωρεί αναπόφευκτη (και αναπότρεπτη) μια πρωθυπουργία του Αλ. Τσίπρα; Εκτιμά, μάλιστα, ότι αυτό θα συμβεί την προσεχή διετία, αλλά θα έχει σύντομη διάρκεια. Έτσι ώστε να… ολοκληρωθεί η απαξίωση και η κατάρρευση του σημερινού πολιτικού σκηνικού και να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα. Στην περίπτωση που ορισμένοι σπεύσουν να μιλήσουν για «όνειρα θερινής νυκτός», επισημαίνω ότι ο εν λόγω παράγων τα λέει όλα αυτά από τον περασμένο Μάιο.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο Γ. Τραγάκης διόρισε συγγενικό του πρόσωπο ως μετακλητό υπάλληλο. Ορισμένοι εξ αυτών σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος έπρεπε να τον απομακρύνει από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Με το σκεπτικό ότι μετά την αποκάλυψη και τις επικρίσεις που δέχθηκε από τη μεγάλη μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης έχει πληγεί το κύρος του κι αυτό αποβαίνει σε βάρος και του αξιώματος που κατέχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τραγάκης είχε επιλεγεί από τον κ. Σαμαρά για «ειδικές αποστολές» εντός της παράταξης…

ΔΕΝ ήσαν λίγοι εκείνοι που μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά, την Παρασκευή στο Βερολίνο, έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι διαμορφώνεται ένα νέο κλίμα στις σχέσεις Γερμανίας και Ελλάδας. Αν αυτό απηχεί την πραγματικότητα, θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, όταν και θα συζητηθεί το πόρισμα της «τρόικας» και στη συνέχεια το αίτημα της χώρας μας για την επιμήκυνση. Το βέβαιο είναι ότι το κλίμα στη συνάντηση της Παρασκευής ήταν καλό. Τα τηλεοπτικά και φωτογραφικά πλάνα «συνέλαβαν» σε αρκετές περιπτώσεις τη γερμανίδα καγκελάριο να χαμογελάει, καμιά σχέση δηλαδή με την εικόνα της στη συνάντηση με τον Φρ. Ολάντ, ένα 24ωρο νωρίτερα.


Σχολιάστε εδώ