Γιατί είπε «όχι» ο Αιμίλιος Λιάτσος

Παράλληλα, φαίνεται να αποκρούονται οι πιέσεις για τη Νατάσσα Ράγιου, τη Σοφία Γιαννακά και τη Χρύσα Αράπογλου. Η ΕΡΤ μετατράπηκε ξανά σε πεδίο κομματικών επιλογών προσώπων μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος δεν θα «ανηφορίσει» στην ΕΡΤ, εξαιτίας της αρνητικής στάσης του ΔΣ της ΕΡΤ αλλά και των ενστάσεων που έγιναν από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμένο (η σύζυγος του οποίου έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου) και τη ΔΗΜΑΡ. Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί τηλεφώνημα με πρόταση συνεργασίας από την κυβέρνηση, έχοντας ήδη συζητήσει με τον Ν. Χατζηνικολάου τη μετακίνησή του στο Real Group. Αποδέχτηκε την πρόταση, όμως στη συνέχεια υπήρξαν πλήθος αρνητικών δημοσιευμάτων στο Internet αλλά και ενστάσεις από πολλά πρόσωπα εντός εταιρείας, καθώς και στον πολιτικό στίβο.

Λέγεται επίσης ότι στα… καθήκοντα του Λιάτσου ήταν να υπογράψει την απομάκρυνση της Στάη, κάτι για το οποίο δεν δέχτηκε καν να συζητήσει. Θυμίζουμε ότι με τη Στάη είχε μια δικαστική διαφορά. Η Στάη είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του για συκοφαντικό δημοσίευμα, όπως ισχυριζόταν, και ζητούσε αποζημίωση 1.000.000 ευρώ, τελικά όμως τα βρήκαν και η δίκη δεν έγινε.

Το συμβόλαιο της Στάη περιλαμβάνει το δελτίο ειδήσεων και μια ενημερωτική εκπομπή, με συνολικές μεικτές αποδοχές 4.000 ευρώ τον μήνα, και λήγει τον Δεκέμβριο. Ο Τ. Καλημέρης είναι υπέρ της παραμονής της, αλλά δεν είναι εκείνος που αποφασίζει. Αν τελικά περάσει η «σκληρή γραμμή», τότε οι επιλογές για πρόσωπο από την αγορά περιορίζονται δραματικά.


Σχολιάστε εδώ