Γάγγραινα η διγλωσσία στον ΣΥΡΙΖΑ

Τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Ζ. Κλ. Γιούνκερ, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, τα σοβαρά επεισόδια με τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ στην Ύδρα και τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή. Γεγονότα που υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να παρέμβει πυροσβεστικά προκειμένου να μην πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ διεμήνυσε προς όλους ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε όπως τότε που είχαμε 4,5%». Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Αλ. Μητρόπουλος ζητούσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ούτως ώστε να αποσαφηνιστεί η φυσιογνωμία του κόμματος και να εκλείψουν οι διαφορετικές απόψεις, που προκαλούν σύγχυση. Τελικά τα θέματα που έχει θέσει με την επιστολή του προς τον Τσίπρα θα συζητηθούν σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Έντονος ήταν ο προβληματισμός μεταξύ των στελεχών για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση Γιούνκερ, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που διαφώνησαν με την απόφαση του κ. Τσίπρα να ζητήσει συνάντηση μαζί του και στη συνέχεια να καταγγείλει θορυβωδώς τον επικεφαλής του Eurogroup επειδή απέρριψε το αίτημά του. Ανάλογες αντιδράσεις είχαν προκληθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όταν πρόσφατα ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί ανεπίσημα με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σ. Πέρες.

Σχεδόν από το πουθενά προέκυψε και κόντρα για τα γεγονότα της Ύδρας, όταν ο βουλευτής Πειραιά Θ. Δρίτσας κατήγγειλε τη συμπεριφορά των αντρών του ΣΔΟΕ που πήγαν στο νησί για ελέγχους επιχειρήσεων, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι διαφωνεί με τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο έτερος βουλευτής Δ. Παπαδημούλης, που με ανάρτησή του στο twitter άσκησε δριμεία κριτική στους επιχειρηματίες της Ύδρας που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια κατά των αντρών του ΣΔΟΕ.

Τις γκρίνιες πολλών στελεχών προκαλούν επίσης οι συχνές και αλλεπάλληλες αναφορές του Π. Λαφαζάνη στο ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Κι αυτό διότι, όπως τονίζουν, αφενός δημιουργούν στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνηγορεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ και αφετέρου δίνουν επιχειρήματα στα κυβερνητικά κόμματα.


Σχολιάστε εδώ