Απέκτησαν επιτέλους πυρομαχικά τα 170 άρματα Leopard

Βέβαια, δεν έγινε κανένα θαύμα. Απλώς κάποιοι, που για έναν μήνα βρέθηκαν να ασκούν την εξουσία, πήραν την απόφαση, μια και δεν τους άγγιξε τίποτε… Κι ούτε ποτέ είχαν παρέες με εμπόριο όπλων… Ο τότε υπουργός Άμυνας στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης ήταν η κινητήριος δύναμη για να αγοραστούν τα βλήματα. Και δεν ήταν η μοναδική υπόθεση από εκείνες που χρόνια λίμναζαν (για τους λόγους που ο καθένας υποπτεύεται) που λύθηκε στις 30 μέρες της υπουργίας του.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Πικραμμένου αποδείχθηκε ότι είχε τα… γκατς που δεν είχαν οι πολιτικοί. Δύο μέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, την Παρασκευή 15 Ιουνίου συγκεκριμένα, συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισαν να παραγγείλουν 5.500 βλήματα και 2.000 εκπαιδευτικά. Χρειάστηκε να γίνουν ταχύτατα οι απαραίτητες διαδικασίες, στις οποίες συναίνεσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, λόγω και της εκρηκτικής κατάστασης που υπάρχει στη γειτονιά μας.

Τα πυρομαχικά θα αγοραστούν από την Ολλανδία με διακρατική συμφωνία, η οποία πρόσφερε τιμή κατά 40% φτηνότερη από εκείνη που έδινε η Γερμανία. Συγκεκριμένα η Ολλανδία έδωσε τιμή 2.300 ευρώ ανά τεμάχιο και η Γερμανία 5.500 ευρώ! Δηλαδή με καπέλο 130%! Ουδεμία φυσικά έκπληξη. Είναι το καπέλο (μίζες) που πάντα έβαζε (και βάζει) για τους εδώ εκλεκτούς της (κόμματα, πολιτικοί κ.λπ.). Αυτή τη δουλειά δεν έκανε η Ζήμενς με τον Χριστοφοράκο (πράγματα που είναι ομολογημένα) αλλά και συνάδελφοι της Forestal με τα υποβρύχια;

Να θυμίσουμε πως τα 170 άοπλα άρματα είχαν παραγγελθεί επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και υπουργίας Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Τα άρματα Leopard θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.

Στο τσακ…

Πρέπει να τονιστεί ότι αν δεν επέσπευδε ο πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος και ο υπουργός Άμυνας κ. Φραγκούλης τις διαδικασίες αγοράς των βλημάτων για τα Leopard, ήταν έτοιμοι να τα αγοράσουν οι Τούρκοι, που είχαν τους λόγους τους (και αντιλαμβανόμαστε όλοι ποιους) να μείνουν άοπλα, να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα 170 άρματα, σε περίπτωση κρίσης… Στο παραπέντε, κυριολεκτικά, προλάβαμε.

Συνεχίζουν τις… καθυστερήσεις

Δυστυχώς, όμως, τα προβλήματα που δεν χρειάζονται, ουσιαστικά, λεφτά εξακολουθούν να υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Κάποιοι» μπλοκάρουν την παραλαβή των 400 αρμάτων που μας δίνει δωρεάν η Αμερική… Η… δικαιολογία είναι ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε τα μεταφορικά. Θυμίζουμε εκείνη την παροιμία που σε κάποιον του χαρίζανε έναν γάιδαρο και τον ρώταγε αν έχει δόντια…


Σχολιάστε εδώ