άλλες τυπολογίες

• Έτοιμος για τη νέα δύσκολη χρονιά ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος ετοιμάζει το άλμα για την πρώτη κανονική web tv στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα κινείται για να ενισχύσει περαιτέρω το realgroup, έχοντας ήδη θετικά μηνύματα από την πορεία του Real FM σε έσοδα και ποσοστά ακροαματικότητας.

• Προς πώληση οδεύει η «Espresso». Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον έλεγχο του εκδότη ο οποίος και την εξέδιδε επί μακρόν στο παρελθόν, πριν η εφημερίδα αλλάξει χέρια και από τον όμιλο Βαρδινογιάννη περάσει στον Λ. Λαυρεντιάδη. Θυμίζουμε ήδη τις δύο απομακρύνσεις των διαφωνούντων, του διευθυντή Μιχάλη Τιγκίρη και της Αρετής Σιδηροκαστρίτου.

• Έπειτα από απουσία δύο μηνών, ξανά στα περίπτερα το περιοδικό «National Geographic», ξεπερνώντας τα προβλήματα της προμήθειας χαρτιού και μελανιών.

• Νέο ΔΣ στην Digea. Πρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος και μέλη οι Άννα Σούρπη, Στάθης Γκότσης, Γιώργος Ζώης, Ηλίας Τσίγκας και Χρήστος Παναγόπουλος.

• Τηλεοπτική συνεργασία κυβέρνησης και Ένωσης Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Στην τηλεοπτική οθόνη «τρέχει» ήδη διαφήμιση για την κατάσβεση των πυρκαγιών και μία για τον τουρισμό, ενώ επίκειται η επίσης δωρεάν παραγωγή και μετάδοση ενός σποτ για το παραεμπόριο.

• Και το ιταλικό πρωτάθλημα για τα επόμενα τρία χρόνια στην ΟΤΕ TV. Ως τη σεζόν 2014-15 η ΟΤΕ TV θα δείχνει τους αγώνες του Campionato.

• Νέα προσφορά από τη Nova. Στα καταστήματα Forthnet, έναντι 99 ευρώ, η εταιρεία προσφέρει τον εξοπλισμό αλλά και δωρεάν συνδρομή έξι μηνών. Ταυτόχρονα θα αποκτούν και εκπτωτικό κουπόνι αντίστοιχης αξίας, που θα μπορούν να το εξαργυρώνουν με υπηρεσίες broadband της Forthnet.

***

• «Δεν υπόκειται σε φορολογία» η καταβολή του εφάπαξ, ενημερώνει τα μέλη του ο ΕΔΟΕΑΠ με επιστολή του γενικού του διευθυντή, Γιάννη Μιχαλακούκου. Το συγκεκριμένο εισόδημα δεν προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες και συνεπώς, όπως ορίζει το άρθρο 45, παρ. 4 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, δεν υπόκειται σε φορολόγηση, αφού ο ΕΔΟΕΑΠ είναι φορέας κοινωνικής ασφάλισης με κλάδο πρόνοιας. Ακόμη κι αν έχει επιβληθεί φόρος στις δηλώσεις εισοδήματος, αυτός μπορεί να αλλάξει με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, αναφέρει η επιστολή.

***

• Και στο Euronews Greece και στην ΕΡΤ άνευ αποδοχών! Μαθαίνουμε πως το νέο κανάλι θα στελεχωθεί με προσωπικό από την ΕΡΤ, το οποίο δεν θα διακόψει τη σχέση εργασίας με την κρατική ραδιοτηλεόραση, λαμβάνοντας άδεια άνευ αποδοχών. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι γνωστό στη διοίκηση της ΕΡΤ ή του Euronews, όμως με τέτοια ανεργία στον κλάδο είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοιο ευνοϊκό καθεστώς. Οι αιτήσεις για τις 43 θέσεις εργασίας δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλων σε Ελλάδα και Κύπρο φαίνεται να ξεπέρασαν τις 1.000, χωρίς να υπάρξουν απαντήσεις από την πλευρά του ευρωπαϊκού καναλιού. Τη διεύθυνση ενημέρωσης, μετά την παραίτησή του από τη γενική διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ, αναλαμβάνει ο Βασίλης Μπίτσης.

• Αναβολή και για την ψηφιακή μετάβαση στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε το κλείσιμο του κέντρου εκπομπής στον Χορτιάτη, που προβλεπόταν στο Μνημόνιο 2 για τα μέσα Σεπτεμβρίου, να γίνει τελικά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

• Και επίσημα πλέον η Digea ενημερώνει μέσω του λογαριασμού της στο twitter ότι πάγωσε η ψηφιακή μετάβαση μετά τον Υμηττό. Το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί στην επιτροπή του πρώην υπουργείου Μεταφορών έχει μπει στο συρτάρι. Τα μεν ιδιωτικά κανάλια, μέτοχοι της Digea, αναμένουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον νέο ψηφιακό χάρτη και έχουν ήδη ζητήσει επιπλέον φάσμα στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για εκπομπές σε σήμα υψηλής ευκρίνειας. Η δε ΕΡΤ αναμένει τον έλεγχο του ελεγκτικού συμβουλίου για τη συμφωνία της με την EutelSat, ώστε να εκπέμψει ψηφιακά στα κέντρα εκπομπής της Κρήτης.


Σχολιάστε εδώ