Oι εξ απορρήτων του Φώτη Κουβέλη

«Δεξί» χέρι του προέδρου, ή η «σκιά» του κατά πολλούς, είναι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, με τον οποίο και θα μιλήσει με το «καλημέρα» στο τηλέφωνο, προκειμένου να καταστρώσουν τη γραμμή των ανακοινώσεων για μια πλειάδα ζητημάτων στον άτυπο πρωινό καφέ. Ο 35χρονος Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται -όπως καταγράφουν και οι τηλεοπτικές κάμερες- στο πλευρό του προέδρου ανά πάσα ώρα και στιγμή, ενώ ως εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ έχει δώσει επιτυχημένα δείγματα γραφής.

Στη διπλανή πόρτα από το γραφείο του Φώτη Κουβέλη βρίσκεται το alter ego του, ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης. Μαζί «χαράσσουν» επί καθημερινής βάσης τη γραμμή της παράταξης και πολύ συχνά μπορεί κανείς να τους δει να πίνουν τον πρωινό τους καφέ.

Ο Σπ. Λυκούδη αναλαμβάνει αρκετά συχνά δύσκολες αποστολές, παίζοντας κατά καιρούς τον ρόλο του εξισορροπιστή μεταξύ των στελεχών.

Στον 4ο όροφο της Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται το γραφείο Τύπου το οποίο στελεχώνεται από την κ. Μυρσίνη Λιοναράκη και τον Χρόνη Διαμαντόπουλο, ενώ στο γραφείο Τύπου της Βουλής υπεύθυνος είναι ο Θωμάς Τάτσης. Πολύτιμοι συνεργάτες τού προέδρου περνούν από τα χέρια τους όλες οι ανακοινώσεις και τα έγγραφα που αποστέλλονται από το κόμμα στα Μέσα Ενημέρωσης και εξυπηρετούν ανά πάσα ώρα και στιγμή τους δημοσιογράφους.

Σημαντικότατος, όμως, είναι και ο ρόλος του Θόδωρου Μαργαρίτη. Ο ίδιος κάνει συχνά εμφανίσεις στα ΜΜΕ και προωθεί τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, έχοντας στη φαρέτρα του τα όπλα της επιχειρηματολογίας και των τεκμηρίων.

Στο γραφείο του Φώτη Κουβέλη στην Αγίου Κωνσταντίνου πρωταρχικό ρόλο έχει ο γραμματέας του, Γιάννης Γάτης. Άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου, διεκπεραιώνει όλα τα ραντεβού του, έρχεται σε επαφή με όποιον ζητήσει να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο και φυσικά τον ενημερώνει για όλα, δίχως να αφήνει το παραμικρό να πέσει κάτω.

Σε ρόλο κλειδί βρίσκεται και το επιτελείο που «κρύβεται» πίσω από τις ομιλίες του, τις δηλώσεις του και γενικότερα πίσω από κάθε δημόσια εμφάνιση και τοποθέτησή του. Στους λογογράφους του Φώτη Κουβέλη εντάσσεται, πρώτος τη τάξει, ο Νίκος Μπίστης, ενώ πολύτιμη είναι η βοήθεια του Γιάννη Κακουλίδη. Δεν θα μπορούσε να λείπει η πινελιά στα των οικονομικών, διά χειρός Δημήτρη Χατζησωκράτη και Σάκη Παπαθανασίου. Στενοί συνεργάτες του προέδρου και οι δυο, με τον Χατζησωκράτη να παρευρίσκεται σε όλα τα κρίσιμα deal και τον Σ. Παπαθανασίου να αποτελεί τον «εγκέφαλο» του οικονομικού προγράμματος της ΔΗΜΑΡ.

Σε επίπεδο, τέλος, κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, οι ερωτήσεις που συντάσσονται για κατάθεση στην Ολομέλεια, περνούν από τον έλεγχο των υπεύθυνων των τομέων και παίρνουν την έγκριση του Γιάννη Αμοιρίδη και του Νίκου Τσούκαλη. Τον τελευταίο πάντως λόγο τον έχει πάντα ο πρόεδρος. Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι πολύ στενοί του συνεργάτες, όλα κινούνται υπό το άγρυπνο βλέμμα του. Τίποτα «δεν φεύγει» χωρίς την έγκριση του προέδρου, καθώς ο ίδιος θέλει να «ελέγχει» τις λειτουργίες του κόμματος, έχοντας ταυτόχρονα την πόρτα του γραφείου του πάντα ανοιχτή σε όποιον τον χρειαστεί…

Στέλλα Γκαντώνα


Σχολιάστε εδώ