Τα 17 εκατ. ευρώ της Μάλαγα και η εκδίκηση των Φερέιρα, Κουίνσι

Το πρόσφατο ταξίδι των «πρασίνων» στην Κύπρο για το φιλικό με την Ανόρθωση έβαλε στο ταμείο του σωματείου αρκετά χρήματα, που σε συνδυασμό με τα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ καλύπτουν αρκετές τρύπες, βγάζοντας προσωρινά το «τριφύλλι» από τη δύσκολη θέση. Όλα τα λεφτά, όμως, είναι οι δύο αγώνες με τη Μάλαγα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις αναμετρήσεις με την ισπανική ομάδα, που έπεσε κι αυτή θύμα των Αράβων, διακυβεύονται περισσότερα από 17 εκατ. ευρώ. Τόσα θα εισπράξουν οι «πράσινοι» στη χειρότερη των περιπτώσεων εάν αποκλείσουν τη Μάλαγα και περάσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίκτες του και χρίζει φαβορί τους Ισπανούς, αλλά θεωρεί ότι η κλήρωση ήταν η καλύτερη δυνατή για τη ομάδα του, καθώς η Μάλαγα ταλανίζεται από εσωτερικά προβλήματα. Θυμίζει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, όταν η αβεβαιότητα του κόστισε δύο απανωτούς αποκλεισμούς από την Οντένσε και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα σε είκοσι μέρες, με συνέπεια τη διόγκωση των οικονομικών προβλημάτων.

Ο πορτογάλος τεχνικός, που θέλει να πάρει εκδίκηση από τη Μάλαγα για την προ διετίας απόλυσή του, θα επιδιώξει να χτυπήσει στην κόντρα. Με Σισοκό και Κουίνσι, οι «πράσινοι» αποκτούν πλεονέκτημα στα φτερά, ενώ ανασταλτικά δείχνουν σφιχτοί και έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δύο αγώνων. Το πρόβλημα του Φερέιρα είναι η έλλειψη ενός γρήγορου επιθετικού. Ο Φορναρόλι έδειξε καλά τεχνικά χαρακτηριστικά κόντρα στην Ανόρθωση, αλλά παραμένει υπέρβαρος. Μία από τις σκέψεις του πορτογάλου τεχνικού είναι η χρησιμοποίηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην κορυφή, αλλά έτσι μπορεί να χαλάσει η χημεία της μεσαίας γραμμής. Το εναλλακτικό πλάνο προβλέπει τη χρησιμοποίηση του Χάρη Μαυρία από την αρχή, με εντολή να αλλάζει διαρκώς θέσεις με τους δύο Αφρικανούς, τον Σισοκό και τον Κουίνσι, ώστε να μπερδεύονται οι αντίπαλοι αμυντικοί. Ένα άλλο ερώτημα για τον προπονητή του «τριφυλλιού» αποτελεί και ο ρόλος του Κατσουράνη, στην εμπειρία του οποίου δείχνει να ποντάρει πολλά για την κόντρα με τη Μάλαγα.


Σχολιάστε εδώ