Πρόσωπο με πρόσωπο οι συνεργάτες του Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τα αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου είναι στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, συγκεντρώνοντας ποσοστά που ούτε και οι ίδιοι περίμεναν, συνεχίζουν να δουλεύουν με αναμμένες τις μηχανές στο φουλ, μια και όπως επισημαίνουν πολλά στελέχη του, «αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μακροημερεύσει».

Ποια είναι η μαγική συνταγή του νεαρού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ; Αδιαμφισβήτητα, οι εξ απορρήτων δικοί του άνθρωποι, που από τα νευραλγικά πόστα στα οποία εργάζονται συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε τα πάντα να λειτουργούν ρολόι. Ο πρωινός καφές ξεκινάει στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, όπου βρίσκεται το γραφείο του προέδρου. Στο πλευρό του επί καθημερινής βάσεως είναι τόσο ο διευθυντής του γραφείου του Ν. Παππάς, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του, με τον οποίο καταστρώνουν όλες τις κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο, όσο και ο Π. Σκουρλέτης, που ως εκπρόσωπος Τύπου έχει άμεση επικοινωνία με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ. Ωστόσο, τα καθήκοντα του Ν. Παππά, ο οποίος πρόσφατα κλήθηκε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, έχει αναλάβει ο Θοδωρής Κόλλιας, ο οποίος, για την ιστορία και μόνο, είναι πρώην συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη.

Το πρόσωπο-κλειδί…

Ο άνθρωπος που είχε τη βασική ευθύνη της ομάδας επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων δεν είναι άλλος από τον Τάσο Κορωνάκη. Άλλωστε, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικά πηγές, πίσω από τις ομιλίες που εκφωνούσε ο Αλέξης προσυπέγραφαν οι κύριοι Κορωνάκης και Παππάς, ενώ στα της κατάρτισης του οικονομικού προγράμματος υπήρχε η σφραγίδα του Γιάννη Δραγασάκη (με την εξίσου πολύτιμη βοήθεια όλου του οικονομικού επιτελείου). Κομβικής σημασίας είναι και η συμβολή του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών και συμβουλεύει τον πρόεδρο εξ αποστάσεως.

Ο άνθρωπος που στέκεται συνέχεια δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα είναι η Ζωή Χαλιδιά. Έντονη προσωπικότητα, βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου και διαχειρίζεται σε καθημερινή βάση όσα σχετίζονται με τις δημόσιες εμφανίσεις του. Αυτή όμως που ζει κυριολεκτικά στις εντολές του Αλέξη Τσίπρα είναι η γραμματέας του στην Κουμουνδούρου, η Κωνσταντίνα Κιντώνη.

Δεν υπάρχει συνεργάτης του προέδρου, εξάλλου, που να μη γνωρίζει για την πολύτιμη παρουσία της, αφού όλοι προτού επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο επικοινωνούν μαζί της, όπως και με τη γραμματέα του Ελένη Σταυρακάκη. Στον 4ο όροφο της Κουμουνδούρου βρίσκεται το γραφείο Τύπου. Εκεί εδρεύει άλλο ένα δυναμικό team ανθρώπων που εργάζονται μερόνυχτα και διαχειρίζονται με στρατηγικούς χειρισμούς ό,τι σχετίζεται με τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο Χρήστος Στάικος, η Ράνια Σβίγγου και η Γιούλα Ντούσικου αποτελούν την ομάδα που καθημερινά βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Τύπου. Το «πρόσωπο» του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή είναι η Βάσω Τσακανίκα. Η ίδια πηγαίνει πριν καλά καλά ανοίξουν οι πόρτες και φεύγει τελευταία, και όλη η κοινοβουλευτική δράση περνάει από τα χέρια της.

Τέλος, σε ρόλο leader είναι ο Νίκος Βούτσης, από θέσεως γραμματέως, από του οποίου το μάτι -σε ό,τι αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο- δεν ξεφεύγει το παραμικρό, παρέχοντας μέσω της πείρας του συμβουλές στους νεότερους και συστήνοντας ψυχραιμία και σύνεση στους παλαιότερους.


Σχολιάστε εδώ