Και οι 650.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν από κρησάρα

Στην απόφαση αυτή έχει καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο σχεδιασμός αφορά πάνω από 650.000 υπαλλήλους στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στο υπουργείο εκτιμούν ότι μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης θα αλλάξει μακροπρόθεσμα η εικόνα της δημόσιας διοίκησης με την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ωστόσο, το θέμα που «καίει» αυτήν τη στιγμή την ηγεσία του υπουργείου είναι αυτό της εφεδρείας, καθώς η «τρόικα» επιμένει στην απομάκρυνση ενός σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, που μπορεί να ανέλθει και στις 40.000, στο διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου. Την τελική απόφαση θα λάβουν ασφαλώς οι αρχηγοί των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η διαδικασία θα είναι επώδυνη, ενώ η «φόρμουλα» που τελικά θα επιλεγεί θα περάσει «διά πυρός και σιδήρου». Πληροφορίες, πάντως, από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η λύση που θα δοθεί θα προσεγγίζει την πρόταση που είχε καταθέσει πολύ προ των εκλογών η Νέα Δημοκρατία. Ήτοι η εφεδρεία θα έχει τριετή διάρκεια και όσοι υπάλληλοι θα τεθούν υπό αυτό το καθεστώς θα λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές ίσες με το 70% του τελευταίου μισθού τους.

Τέλος Αυγούστου, εκτός απροόπτου, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση κατάργηση φορέων του Δημοσίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά διακόσιους και πλέον οργανισμούς.


Σχολιάστε εδώ