Εκείνη η ιστορία με το σκάνδαλο των σχολικών βιβλίων τι έγινε, κ. Ράικου;

Όμως η Δικαιοσύνη τούς παρέχει τα επιχειρήματα για να λένε στο τέλος ότι η Δικαιοσύνη φταίει για την ατιμωρησία. Και, κακά τα ψέματα, για κάποιες υποθέσεις έχει ευθύνες. Χρόνια κλωθογύριζαν από ανακριτή σε ανακριτή και από τον ένα πταισματοδίκη σε άλλον.

Όμως υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις που εξοργίζουν οι καθυστερήσεις και φτάνεις στο σημείο να πεις ότι δεν είναι ίσως και αθώες. Και αυτός ο προβληματισμός ισχύει για εκείνη τη σκανδαλώδη υπόθεση με την εκτύπωση των περυσινών σχολικών βιβλίων, επί Διαμαντοπούλου υπουργού Παιδείας, που είχε αποτέλεσμα να μείνουν οι μαθητές χωρίς βιβλία και από πάνω να κοστίσει ο κούκος αηδόνι στο Δημόσιο. Δεν ήταν μόνο που το χαρτί διπλοπληρώθηκε σε εποχές που το Ταμείο του κράτους δεν έχει μία, αλλά ήταν και 2.000.000 ευρώ για φωτοτυπίες που έδωσε η Διαμαντοπούλου!

Και λέξη δεν ειπώθηκε, φωνή από τα… ασυμβίβαστα κανάλια δεν ακούστηκε. Βλέπετε, κάποιοι υπουργοί και πολιτικοί, αδιαφόρως κομματικής ταυτότητας, έχουν ασυλία και στήριξη…

Δικό τους το βιλαέτι…

Το ερώτημα είναι πού βρίσκονται οι δικαστικές έρευνες που είχε διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ράικου. Γνωρίζουμε ότι κλήθηκαν οι εμπλεκόμενοι, έγιναν ανακρίσεις, πάρθηκαν καταθέσεις, αλλά από κει και πέρα πέπλο σιωπής. Να σημαίνει ότι και αυτή η υπόθεση πήρε την άγουσα προς το αρχείο, τις γνωστές ελληνικές καλένδες;

Πάντως, όπως μας έλεγε δικαστικός που είχε κάποια στιγμή εμπλοκή σʼ αυτήν τη σκανδαλώδη ιστορία, μπορεί η Δικαιοσύνη να μην έχει βγάλει τη δική της απόφαση, η κυρία Διαμαντοπούλου όμως εκτίει την ποινή που της επέβαλε ο λαός. Σωστός.


Σχολιάστε εδώ