ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

• Υπάρχουν και καλά νέα…
Αμισθί δήλωσαν ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι κ. Γιάννης Μπενόπουλος, επιχειρηματίας και Πύρρος Παπαδημητρίου, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Και οι δύο είναι μεταξύ των συντονιστών που ορίστηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για να τρέξουν την εφαρμογή των δέκα μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο πρώτος θα έχει τον τομέα της άρσης ρυθμιστικών εμποδίων και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού και ο δεύτερος την αρμοδιότητα για τα περιφερειακά αεροδρόμια και το ρυθμιστικό πλαίσιο των αερομεταφορών.
Να σημειώσω ότι δωρεάν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Ν. Αναστασόπουλος, που ορίστηκε από τον πρωθυπουργό για να ξεμπλέξει τον γόρδιο δεσμό των Ναυπηγείων, ο οποίος είναι ένας κορυφαίος τομέας για την ανάπτυξη, απ’ όπου μπορούν να προκύψουν πολλές δουλειές και πολλά έσοδα. Αρκεί βέβαια να βοηθήσουν και οι έλληνες εφοπλιστές και να μην παραγγέλνουν όλα τα πλοία τους στα ναυπηγεία της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν. Ας δώσουν και καμιά δουλίτσα στην πατρίδα τους…

• Πληρωμένη ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κων. Αρβανιτόπουλος στον γνωστό καθηγητή Χρ. Γιανναρά, για αιχμές που είχε διατυπώσει εναντίον του στην κυριακάτικη επιφυλλίδα του στην «Καθημερινή»:
«Τα περί αναστήματος ας τα αφήσουμε στην κρίση των πολιτών. Αυτοί είναι οι τελικοί κριτές όλων μας και των πολιτικών, αλλά και των πνευματικών ταγών».
Κρίνεστε και εσείς κ. Γιανναρά, και όχι μόνο για τα γραφόμενά σας, ήταν το υπονοούμενο…

• Μοιρασιά έγινε και στις γενικές γραμματείες Περιφέρειας. Ο καθένας από τους τρεις έβαλε τους δικούς του. Τη μερίδα του… λέοντος πήρε η ΝΔ. Ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος ανέλαβε την Αττική, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Αγγελάκης έχει Πελοπόννησο, Δυτ. Ελλάδα και Ιόνιο, η πρώην βουλευτής Μυτιλήνης Χριστιάνα Καλογήρου πήρε το Αιγαίο και ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Δεικτάκης -τι άλλο;- την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε τον μόνιμο πλέον περιφερειάρχη Θαν. Καρούντζο στη Μακεδονία – Θράκη και η ΔΗΜΑΡ τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Θεοδωρίδη στην Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.
Έτσι, κανένας, με βάση τον κανόνα της… αναλογίας, από τη συγκυβέρνηση δεν έχει παράπονα…


Σχολιάστε εδώ