ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΡΑΛΑΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Για πρώτη φορά στη διετία που βρίσκεται στο τιμόνι του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης δέχτηκε την αύξηση απαιτήσεων από την πλευρά ενός ποδοσφαιριστή. Αρχικά με τον Κοντρέρας συζήτησε για ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά ο Χιλιανός απαίτησε διετές κλειστό και βελτιωμένες ετήσιες αποδοχές. Έκανε μάλιστα και δηλώσεις πίστης στην Κόλο Κόλο, που προκάλεσαν αναταραχή στον Πειραιά, διότι πολύ απλά έλειπε το εναλλακτικό πλάνο.

Μπελάδες από Μιραλάς

Την πίεση στον Μαρινάκη για το θέμα του κεντρικού αμυντικού αύξησαν και οι δηλώσεις του Κέβιν Μιραλάς αναφορικά με το ενδιαφέρον της Άρσεναλ. Στον κόσμο του Ολυμπιακού ακούγεται πως στην Πλατεία Αλεξάνδρας ετοιμάζονται να πουλήσουν τον βέλγο μεσοεπιθετικό προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, όπως συνέβη πέρσι με τον Άλμπερτ Ριέρα. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήσυχο το κεφάλι τους στον Πειραιά, διότι απέναντί τους βρισκόταν μόνο ο Κριστόφ Ενροτό, ο εκπρόσωπος του Μιραλάς. Εδώ και λίγες μέρες, όμως, μπήκε στο επικοινωνιακό παιχνίδι και ο παίκτης, με αποτέλεσμα ο κόσμος του Ολυμπιακού να γκρινιάζει, αν και ο τελευταίος που ευθύνεται για τα κόλπα του Μιραλάς είναι ο Μαρινάκης, ο οποίος έδωσε στον Βέλγο ό,τι ζήτησε πριν από έναν χρόνο, όταν τον απέκτησε από τη Σεντ Ετιέν.

Η απόρριψη Γκαγκάτση

Μέσα σε όλα τα αγωνιστικά ζητήματα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλείται να λύσει και τον γρίφο του Βασίλη Γκαγκάτση. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ επιμένει να διεκδικήσει την κορυφαία διοικητική θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ηγέτης του Ολυμπιακού να πείσει πως δεν έχει την παραμικρή σχέση μαζί του. Ανάμεσα σε όλα τα όλα, ο Μαρινάκης ξέρει πως η συμμετοχή του Γκαγκάτση στις επικείμενες εκλογές θα δώσει έξτρα τροφή στον Γιάννη Αλαφούζο και θα πυροδοτήσει τις ιντερνετικές επιθέσεις των «πρασίνων» στον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό προσπαθεί ο Μαρινάκης με κάθε τρόπο να στείλει το μήνυμα πως όχι απλώς απορρίπτει την υποψηφιότητα του Γκαγκάτση, αλλά και ότι είναι κάθετα αντίθετος με οποιαδήποτε ενασχόληση του δικηγόρου με το ποδόσφαιρο.

Ποντάρει στις συμμαχίες

Η κόντρα με τον Αλαφούζο και τον Παναθηναϊκό μεταφέρεται και σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας με το αίτημα των «πρασίνων» να αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στη διοργανώτρια, ωστόσο, οι ισορροπίες είναι υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ανοίξει μέτωπα με ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο, Πλατανιά και Πανιώνιο, δηλαδή τις ομάδες που πήραν δανεικούς παίκτες από τους «ερυθρόλευκους» και μπήκαν στο σημάδι του Αλαφούζου. Έτσι τώρα θα τους βρει απέναντί τους στη Λίγκα.


Σχολιάστε εδώ