20% αύξηση στα εισιτήρια!

ΜΕ τέσσερις «κόκκινες γραμμές» θα προσέλθει ο Φ. Κουβέλης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, όπου θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα που απομένουν μέχρι το ύψος των 11,5 δισ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται κατηγορηματικά αντίθετος στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, επικαλούμενος τις παρενέργειες που θα έχει το μέτρο αυτό και στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας. Επίσης θα ζητήσει οι όποιες περικοπές στις συντάξεις να ξεκινήσουν από τα 1.400 ευρώ κι όχι από τα 1.000 ή τα 700, όπως συζητείται, προκειμένου να μην πληγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που πλήττονται περισσότερο όλων από την ακολουθούμενη πολιτική. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα αντιταχθεί στην προτεινόμενη αύξηση κατά 20% από τις αρχές του 2013 στις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα πλήξει τους οικονομικά ασθενέστερους, που χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Τέλος, δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην περικοπή των επιδομάτων μητρότητας.

Στο μεταξύ, στο στενό επιτελείο του κ. Κουβέλη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τη στάση που τηρεί ο Β. Βενιζέλος στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Λένε χαρακτηριστικά ότι σπανίως «βάζει πλάτη» στις προσπάθειες του κ. Κουβέλη να αποτραπούν επώδυνα μέτρα και στις περισσότερες των περιπτώσεων μεταβάλλεται σε… «ουρά» του κ. Σαμαρά!

Αποδίδουν μάλιστα την τακτική αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να μην επωμισθεί ευθύνες για δυσάρεστες αποφάσεις, έτσι ώστε το κόστος να το «φορτωθεί» αποκλειστικά ο πρωθυπουργός.

Κριτική για τη στάση του κ. Βενιζέλου ασκείται και από το Μαξίμου, παράγοντες του οποίου επισημαίνουν τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Σχολιάστε εδώ