Το όργιο της σπατάλης…

= Αύξηση των ωρών απουσίας των εργαζομένων από 3-4 ώρες μηνιαίως, αύξηση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας και το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων υπό μελλοντική διερεύνηση.

= Η μεγάλη αύξηση των αποδοχών σε απόλυτες αριθμητικές τιμές για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στο χρονικό διάστημα των ετών 2003 – 2009 κυμαίνεται από 60% μέχρι 182%. Επιπροσθέτως, εκτός των αυξήσεων των βασικών μισθών και των ειδικών επιδομάτων που χορηγούνται, καταβάλλονται και επιδόματα, τα οποία στον στενό δημόσιο τομέα δεν ισχύουν, όπως το επίδομα γλώσσας, οθόνης, κ.λπ.

= Σχετικά με την υπερωριακή αποζημίωση, στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτή ελάχιστα απείχε των τακτικών αποδοχών του υπαλλήλου σε απόλυτες αριθμητικές τιμές.

= Οι αμοιβές για τη συμμετοχή σε επιτροπές, που συνίσταντο με απόφαση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ κατά περίπτωση, είχαν προσδιοριστεί για τα μεν μέλη των επιτροπών στο ύψος των 1.500 ευρώ, για δε τους γραμματείς στο ποσό των 1.000 ευρώ.

= Η διαδικασία κάλυψης των αναγκών του ΟΚΑΝΑ σε διοικητικό προσωπικό και σε άλλες ειδικότητες (όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φαρμακοποιοί, κοινωνιολόγοι, στατιστικολόγοι κ.λπ.) μέσω της Εταιρείας Προσωρινής Απασχόλησης «IN GROUP», αφενός αντίκειτο στην ισχύουσα νομοθεσία για τις προαναφερόμενες κατηγορίες προσωπικού, αφετέρου ζημίωσε τα συμφέροντα του Οργανισμού και δεν διασφάλισε την τήρηση των γενικών αρχών του δικαίου, της διαφάνειας, της αμεροληψίας, της ισότητας ευκαιριών, καθώς και της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

= Από τον συγκριτικό έλεγχο των δαπανών ταξιδίων υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ και των δαπανών για την προμήθεια μεθαδόνης, διαπιστώνεται ότι η δαπάνη για την προμήθεια μεθαδόνης για μεν το έτος 2008 ανήλθε στο ποσόν των 283.359,26 ευρώ, για δε το έτος 2009 στο ποσόν των 218.628,19 ευρώ, ενώ η δαπάνη ταξιδίων αντίστοιχα για το έτος 2008 ανήλθε στο ποσόν των 357.700,54 ευρώ και για το έτος 2009 στο ποσόν των 387.849,65 ευρώ.

= Η προμήθεια του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού γινόταν αποκλειστικά από την εταιρεία ΑΜΝΕT. Ειδικότερα, σε σχέση μ’ αυτήν την κατηγορία προμηθειών, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα: Το ύψος της ετήσιας δαπάνης για το έτος 2008 ανήλθε στο ποσόν των 362.949,21 ευρώ, πράγμα το οποίο επέβαλε για το έτος 2009 τη διενέργεια τακτικού διαγωνισμού, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ελεγκτέα είναι η περίπτωση της προτίμησης από τον Οργανισμό του συγκεκριμένου προμηθευτή.

= Οι δαπάνες για τη φύλαξη των Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, όπως αυτές προκύπτουν από τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, είναι υπέρογκες, δεδομένου του ότι εκτιμάται ότι ανέρχονται συνολικά για το έτος 2010 στο ποσόν περίπου των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τη μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού φύλαξης του Οργανισμού.

= Από τα οικονομικά στοιχεία έτους 2008 προκύπτει ότι η δαπάνη για τις τηλεπικοινωνίες ανήλθε στο ποσόν των 419.356,80 ευρώ και η αντίστοιχη δαπάνη για το έτος 2009 ανήλθε στο ποσόν των 417.472,76 ευρώ. Ενώ οι δαπάνες για τις τηλεπικοινωνίες είναι τόσο υψηλές, στις Μονάδες Υποκατάστασης και λοιπές δομές του ΟΚΑΝΑ αδυνατούν να προβούν στην εισαγωγή των ιστορικών στοιχείων φακέλων ασθενών στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Ιατρικού Φακέλου Ασθενών, λόγω της εξαιρετικά αργής ταχύτητας του δικτύου.


Σχολιάστε εδώ