Τα νέα πρόσωπα στις θέσεις-κλειδιά της ΕΡΤ

Γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας παραμένει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Είναι όμως πολύ πιθανό να υπάρξει δίπλα του και ένα πρόσωπο που θα αναλάβει τον ενημερωτικό τομέα του ραδιοφώνου. Προς το παρόν, δεν φαίνεται να αλλάζει ο τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, ενώ μεγάλες, αντιθέτως, θα είναι οι αλλαγές στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ, όχι με αφορμή το περιστατικό με την απώλεια της επιτυχίας του Ηλιάδη, αλλά σε σχέση με τη συνολική εικόνα.

Στον τομέα της ενημέρωσης υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα. Για τη θέση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης υπάρχουν τα ονόματα του Πέτρου Τρουπιώτη και του Μπάμπη Κούτρα, ενώ υπάρχει και μια σκέψη να παραμείνει ο Βασίλης Μπίτσης και να μη μετακινηθεί στο Euronews Greece, που μπορεί να βγει στον αέρα ίσως και τον Οκτώβριο. Στην περίπτωση του Γιώργου Κογιάννη τα πράγματα περιπλέκονται, αφού ο δημοσιογράφος δεν δέχεται να παραιτηθεί, λέγοντας πως δεν είναι κομματικό στέλεχος. Τονίζει, μάλιστα, ότι επί των δικών του ημερών η ΕΡΤ για πρώτη φορά στην ιστορία της πέτυχε να κερδίσει τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε βραδιά εκλογών, στις 17 Ιουνίου. Από την άλλη πλευρά ασκούνται τρομερές πιέσεις για τον Στρατή Μπάλλη, που είναι επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ, για να αναλάβει τη θέση. Ο Γ. Κογιάννης, στην περίπτωση που τον… καταργήσουν, θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια, έχοντας ως δεδικασμένο τις περιπτώσεις του Γιώργου Σταματελόπουλου και της Ελένης Δεμέντη, που δικαιώθηκαν στον Άρειο Πάγο για την απομάκρυνσή τους από τις διοικητικές τους θέσεις.

Ένα από τα ζητήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν είναι με την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων από την Έλλη Στάη. Το συμβόλαιό της λήγει τον Δεκέμβριο και μπορεί να μη θελήσει να συνεργαστεί με τον επόμενο διευθυντή Ειδήσεων που θα επιλεγεί.


Σχολιάστε εδώ