Ξεκινούν τα έργα στη Ράλλειο!

Τώρα όμως φαίνεται ότι… τα ψέματα τελείωσαν. Και το έργο θα αρχίσει… Γιατί βρέθηκαν τα χρήματα, τα οποία θα προέρχονται από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό και υπεγράφη η συμφωνία για την ένταξη της κατασκευής της Ραλλείου στο ΕΣΠΑ, στον άξονα προτεραιότητας «αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση ποιότητας ζωής».

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 11.260.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή τριών νέων κτιρίων, στα οποία θα στεγαστεί η ιστορική Ράλλειος Σχολή Πειραιά. Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι περίπου 5.700 τ.μ. και οι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 26 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, δύο βιβλιοθήκες, εργαστήρια φυσικοχημείας, τεχνολογίας και πληροφορικής, αίθουσα καινοτόμων δράσεων κ.λπ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε: «Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες για την απεμπλοκή του έργου, για την έναρξη της κατασκευής του και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του, που είχαν τη συμπαράσταση του δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, απέδωσαν καρπούς. Η ολοκλήρωση της Ραλλείου Σχολής αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Πειραιά, αφού μετρά σχεδόν 160 χρόνια ιστορίας, μιας ιστορίας παράλληλης με την πορεία της πόλης».

Να σημειώσουμε ότι την αποπεράτωση της Ραλλείου είχε θέσει ως πρώτο στόχο του ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος από την αρχή της θητείας του… Τότε ο ΟΣΚ είχε δώσει κάποια χρήματα, αλλά ο εργολάβος που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου πτώχευσε, τα παράτησε και εξαφανίστηκε! Τώρα το έργο αρχίζει και πάλι και όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά θα τελειώσει.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε και ο δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είχαμε πει από την πρώτη μέρα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τα ”φαντάσματα του χθες” να συνεχίζουν να στοιχειώνουν την πόλη μας. Ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία της διεκδίκησης όσων μας ανήκουν. Σήμερα ένα ακόμη στοίχημα με την ιστορία του Πειραιά κερδήθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τον πειραιώτη υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, γιατί αποφάσισε να βάλει τέλος σε ένα αίσχος χρόνων. Η απεμπλοκή του έργου για την κατασκευή της ιστορικής Ραλλείου Σχολής και η έναρξη της κατασκευής της με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αποτελεί μια απόφαση σταθμό όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά για ολόκληρη την πόλη μας».


Σχολιάστε εδώ