Κόντρα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο οδήγησε στην παραίτηση

Σε έντονη αντιπαράθεση, που δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, οφείλεται η παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, κ. Χρήστου Γιαννόπουλου Γενικού Διευθυντή Ελέγχου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός της λειτουργίας του ΣΔΟΕ, αλλά και μεταθέσεις.

Ο πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου κ. Λέκκας που είναι και διευθυντής του ΣΔΟΕ είχε αντιρρήσεις, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις ως προς τις αλλαγές προσώπων και ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υφυπουργού, τις θέσεις του οποίου μετέφερε η διευθύντρια προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών, κυρία Χριστοδούλου. Κάποια στιγμή η συζήτηση άναψε και ο κ. Λέκκας αποχώρησε. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον αναπληρωτή του προέδρου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υπενθύμιζαν ότι ο υπουργός Οικονομικών και εν προκειμένω ο κ. Στουρνάρας ορίζει τους διευθυντές στις 30 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας καθώς και στο ΣΔΟΕ.

Ο κ. Γιαννόπουλος, μετά την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού, παραμένει ως σύμβουλος και διευθυντής ανέλαβε ο εφοριακός Γιώργος Κωσταλιάς.

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ σταθερά οι μετοχές του Γ. Στουρνάρα στο… γαλάζιο χρηματιστήριο. Πέραν του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και αρκετών νεοδημοκρατών στελεχών, ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει την εκτίμηση (εμπιστοσύνη) και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Σε συνομιλίες του με βουλευτές της ΝΔ αναφέρεται με θετικά λόγια στις ικανότητες και την επάρκεια του κ. Στουρνάρα, τονίζοντας ότι είναι από τους ελάχιστους που μπορεί να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Ο δεύτερος που ο κ. Καραμανλής πιστεύει ότι θα τα καταφέρει είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκης.

ΣΕ μίνι διακοπές -με τη… βούλα του Μεγάρου Μαξίμου- βρίσκονται ουσιαστικά από χθες τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη. Πληροφορούμαι ότι τους διαμηνύθηκε αρμοδίως ότι την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου μπορούν να απουσιάσουν για λίγες ημέρες προκειμένου να ξεκουραστούν, εν όψει του δύσκολου φθινοπώρου που έρχεται και του ακόμη πιο δύσκολου χειμώνα που ακολουθεί. Υπό τον όρο ότι σε κάθε υπουργείο θα παραμείνει κάποιο στέλεχος από την πολιτική ηγεσία και δεν θα βάλουν ταμπέλα με την ένδειξη «κλειστόν». Τώρα, αν κάποιος ή κάποιοι θεωρούν ότι λόγω εποχής κανείς δεν πρόκειται να ελέγξει την τήρηση του παραπάνω όρου, θα έλεγα να μην το ρισκάρουν. Είναι κάτι περισσότερο από πολλές οι πιθανότητες ένας εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού, από εκείνους που θα παραμείνουν στην Αθήνα, να κάνει το σχετικό τσεκάρισμα.

ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΗ, σχετικά με προηγούμενες χρονιές, θα είναι η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο. Στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου θα είναι ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων, ενώ στην Τήνο την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Θ. Παπαθεοδώρου. Τέλος, στον εορτασμό της Παναγίας Σουμελά θα παραστεί ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης.


Σχολιάστε εδώ