ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε τη φήμη που τον ακολουθεί ότι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Το ειρωνικό μήνυμα για την αϋπνία του Αλαφούζου έμεινε αναπάντητο από τους «πράσινους», κυρίως επειδή θέλουν να φορτώνουν τον Μαρινάκη και «μετά να τον αφήνουμε να βράζει στο ζουμί του».

Στο περιβάλλον του Αλαφούζου εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έμεινε ξάγρυπνος όλο το βράδυ της Τετάρτης και περίμενε το επόμενο τιτίβισμα από τον παράγοντα του «τριφυλλιού». Έτσι, θεωρούν στην Παιανία ότι θα οδηγήσουν τον Μαρινάκη σε σειρά βεβιασμένων κινήσεων, που θα βοηθήσουν σημαντικά τον Παναθηναϊκό. Διαδίδουν, μάλιστα, οι «πράσινοι» ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Αλαφούζου να καταγγείλει τους δανεισμούς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο καναλάρχης τιτίβισε από θέση ισχύος, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μάδεργουελ. Επίσης, γνώριζε το επικοινωνιακό στραπάτσο της πειραϊκής ομάδας με την υπόθεση Κανού. Έτσι, άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε η μετακίνηση του Σουμπίνιο στον Ατρόμητο και πέρασε στην αντεπίθεση.

Θέμα σε Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ

Ο Αλαφούζος, όμως, δεν θα μείνει μόνο στις δημόσιες καταγγελίες. Θα θέσει ζήτημα για τους δανεικούς στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας αλλά και στην ΕΠΟ. Κι αν στη διοργανώτρια οι πιθανότητες να πετύχουν κάτι οι «πράσινοι» είναι λιγότερες και από ελάχιστες, στην ομοσπονδία υπολογίζουν πως θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα, κυρίως επειδή μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ποντάρουν στην απόφαση που πήρε πρόσφατα η πορτογαλική ομοσπονδία, η οποία απαγόρευσε τους δανεισμούς μεταξύ ομάδων της ίδιας κατηγορίας. Θα ζητήσουν, λοιπόν, τη λήψη ανάλογης απόφασης και στην Ελλάδα.

Κλειδί ο Ιωαννίδης

Τον περιορισμό των δανεικών είχε εισηγηθεί κάποια στιγμή και ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Την παρέμβασή του σχεδιάζουν να ζητήσουν οι «πράσινοι» με το επιχείρημα ότι μέσω των δανεισμών αλλοιώνεται ο ανταγωνισμός. Ο «Ξανθός» γνωρίζει πως, αν ασχοληθεί με το θέμα, μπορεί να του μείνει η καυτή πατάτα στα χέρια και γι’ αυτό θα περιμένει να δει πρώτα πώς θα κινηθούν η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα. Προσωρινά, πάντως, δείχνει να επικροτεί την απόφαση του Ολυμπιακού να ταχθεί απέναντι στον Βασίλη Γκαγκάτση, οπότε σε θεωρητικό επίπεδο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα προβάδισμα στη διαμόρφωση της υπουργικής βούλησης στο θέμα των δανεισμών.

Το ψάχνουν για Μώραλη

Παράλληλα, ο Αλαφούζος έχει δώσει εντολή στο επιτελείο του να ψάξει τη νομιμότητα της εκλογής του Γιάννη Μώραλη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Ένα δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας έβγαζε άκυρες τις πρόσφατες αρχαιρεσίες επειδή ψήφισαν οι ομάδες που συμμετείχαν την προηγούμενη σεζόν στη διοργανώτρια αρχή. Ακόμα κι αν ακυρωθούν οι προηγούμενες εκλογές, βέβαια, δύσκολα θα αλλάξει κάτι, αφού το μπλοκ του Ολυμπιακού παραμένει ισχυρό και μπορεί να επανεκλέξει τον πρώην αντιπρόεδρό του.


Σχολιάστε εδώ