Άσος για την Ελλάδα το ΔΝΤ

Ότι είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως το ελληνικό χρέος δεν βγαίνει με τίποτα… Αντίθετα, όλο θα μεγαλώνει και με την ύφεση που θα αυξάνει, αναπόφευκτα θα έρθει η έκρηξη, η κοινωνική αναταραχή. Που δεν θα περιοριστεί στα όρια της Ελλάδας, θα βγει εκτός συνόρων, όπου και εκεί έχει ήδη απλωθεί η βενζίνη…

Στην τσάντα του, στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 24 και 25 Αυγούστου, έχει τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ, του ενός μέλους της «τρόικας», μπροστά στις οποίες δεν μπορούν να αδιαφορήσουν τα άλλα δύο μέλη. Εκτός και αν έχουν διάθεση να τα σπάσουν. Ιδιαίτερα η κυρία Μέρκελ, βλέποντας πως της ξεφεύγει ο έλεγχος. Το σχοινί που κρατά δεμένη όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη μια μετά την άλλη χώρα. Πολύ δύσκολα όμως θα προχωρήσει σε μια τέτοια απονενοημένη κίνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα αναπάντεχο άσο που δεν παίζεται… Και δεν μπορεί να τον αγνοήσει κανένας στην ΕΕ. Δεν λέει πλέον μόνο η Ελλάδα ότι το χρέος δεν βγαίνει. Ότι οι όροι των Μνημονίων οδήγησαν στην καταστροφή, στον τάφο, αντί στην ανάσταση. Και το επικαλείται για να μην εκτελέσει τις υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί με λεόντιους όρους. Το λέει το ΔΝΤ. Με στοιχεία και γνώση. Και οι θέσεις του είναι απόλυτα ταυτόσημες με τις δικές μας.

Ο Θεός της Ελλάδας είναι εδώ… Δεν μας εγκατάλειψε.


Σχολιάστε εδώ