Τα «κόκκινα πανιά» της ΔΗΜΑΡ

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, κάποιοι εκ των οποίων και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σχολίαζαν σε πηγαδάκια πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, την απογοήτευση του προέδρου για κάποιους βουλευτές εντός του κόμματος. Όπως λένε χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος άλλα περίμενε από αυτούς και του βγήκαν σκάρτοι»! Όλα αυτά τα σχόλια και άλλα πολλά «κοσμητικά επίθετα» αφορούν τη Μαρία Ρεπούση και τον Οδυσσέα Βουδούρη. Η δυσαρέσκεια του προέδρου, τονίζουν, είναι έντονη, τόσο με τις θέσεις της κ. Ρεπούση σε νευραλγικά ζητήματα που έχουν σχέση με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και με τον Βουδούρη, για τον οποίο αναφέρουν πως γκρινιάζει μονίμως, ψάχνοντας μάλλον την κατάλληλη ευκαιρία για να αποχωρήσει και να προχωρήσει επιλέγοντας το επόμενο κόμμα της αριστερής πτέρυγας!

Στη λογική των κυβερνητικών ισορροπιών ορίστηκε και η δεύτερη θέση υποστράτηγου. Από τη ΝΔ παρέμεινε ο υποστράτηγος Σιδηρόπουλος, σύζυγος της Κατερίνας Παπακώστα της ΝΔ, «ισόβιος» διευθυντής ΔΟΙ/ΓΕΣ. Στις Ενώσεις Αποστράτων ανά την επικράτεια, δημιουργήθηκε όμως και δεύτερη θέση, με ΠΑΣΟΚικά αυτήν τη φορά χαρακτηριστικά. Δεύτερος λοιπόν υποστράτηγος ο κ. Μπούρος, που είχε συνεργαστεί με τον Βενιζέλο όσο ήταν υπουργός εθνικής Άμυνας.

Μάχιμος παραμένει ο Φίλιππος Ταυρής… Στη μάχη για την εκλογή γραμματέα της ΝΔ και κάθε άλλο παρά, όπως μας είπε, σκέφτηκε να στείλει επιστολή να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ενεργός ως… ταύρος για να εισβάλει στο γραφείο του γραμματέα.

Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας τοποθετήθηκε ο καθηγητής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και πιο πριν πρόεδρος της Toyota Ελλάς Τάκης Αθανασόπουλος. Φαντάζομαι ότι θα παραιτηθεί (αν δεν το έχει ήδη κάνει) από τη θέση τού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της «Καθημερινής», που ανήκει στον Όμιλο Αλαφούζου. Τα δύο αυτά πόστα δεν πάνε μαζί…


Σχολιάστε εδώ