Σχέδιο απολύσεων κατά 50% στη ΝΕΠ Εκδόσεις

Μέχρι τότε υπάρχουν και οι εκκρεμότητες της πληρωμής των μισθών δύο μηνών, π.χ. στην «Espresso», αλλά και της καταβολής του επιδόματος αδείας, όπως επίσης και οι πληρωμές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν «παγώσει» από τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Η πλευρά του Π. Κυριακίδη επικαλείται τη δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού του από τις δικαστικές αρχές, που λέγεται πως περιλαμβάνει 22 εκατ. ευρώ, ποσόν που προφανώς καλύπτει τις ανάγκες της μισθοδοσίας.

Λέγεται πως ίσως ζητηθεί δάνειο για την κάλυψη των αναγκών του ομίλου, ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει επαφές με την κυβέρνηση για την παροχή στήριξης μέσω και της κρατικής διαφήμισης, με την προϋπόθεση πως θα παραμείνει σε λειτουργία. Χρήματα, όπως φαίνεται, υπάρχουν, όπως και περιουσιακά στοιχεία, όπως ο Flash ή οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΔΕΚΑ (νυν Sunny Channel) και Sport TV. Ταυτόχρονα, η πλευρά Κυριακίδη μέσω της ΝΕΠ έχει συμμετοχές σε εταιρείες όπως ο Πήγασος και η Χ.Κ. Τεγόπουλος.

••• Έκλεισε και η «Παρασκευή & 13», ύστερα από εννέα χρόνια κυκλοφορίας. Η εκδοτική εταιρεία του Αιμίλιου Λιάτσου θα υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σφαγή στον ΑΝΤ1

Διαταγή για περικοπή του προγράμματος του ΑΝΤ1 στο 1/3 του κόστους έδωσε ο Θοδωρής Κυριακού στους επιτελείς του τηλεοπτικού σταθμού. Αιτία, η ραγδαία πτώση της τηλεοπτικής διαφήμισης. Στα στελέχη του ΑΝΤ1 επικρατεί ανησυχία, καθώς θεωρούν πως θα υπάρξουν σοβαρές απώλειες στα πρόσωπα και στην τηλεθέαση. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να θυσιαστεί και ανώτατο στέλεχος από τη διοίκηση ή και το πρόγραμμα.

••• Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο αριθμός των συμβασιούχων του… Mega που θα διασωθούν την επόμενη τηλεοπτική χρονιά. Το κανάλι αποφάσισε να θυσιάσει τη μοναδική αμιγώς δημοσιογραφική εκπομπή του Σωτήρη Δανέζη «Εμπόλεμη ζώνη» και να διατηρήσει τις υπόλοιπες, «Πρωταγωνιστές», «Έρευνα» και «Ανατροπή», χωρίς όμως να καθορίσει το είδος της παραγωγής (εξωτερική ή εσωτερική) ή τον αριθμό των συμβασιούχων που θα εργαστούν δίπλα στους αστέρες. Την ίδια ώρα, συνεχίζει το «παιδομάζωμα» ο Χρ. Παναγιωτόπουλος, καθώς μετά τη Ράνια Τζίμα, που άρπαξε από τον ΣΚΑΪ, πήρε και τη Μαρία Σαράφογλου από τη ΝΕΤ.


Σχολιάστε εδώ