στα ενδότερα των ομάδων

• Τα βρήκαν οι παλιοί φίλοι και πρώην εχθροί; Ακούγεται έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία, και όχι μόνο, πως οι μεσολαβήσεις κοινών γνωστών έπιασαν τόπο και το χάσμα της τελευταίας διετίας γεφυρώθηκε.

• Επίσημα, βέβαια, ούτε ο ένας παράγοντας ούτε ο άλλος λένε κάτι για την πορεία της σχέσης τους. Ούτε, ασφαλώς, έχουν εμφανιστεί κάπου μαζί ώστε να επιβεβαιώσουν την πληροφορία για αποκατάσταση της φιλίας τους.

• «Βγαίνει όμως καπνός χωρίς φωτιά;», ρωτούσε άνθρωπος από το περιβάλλον τού πρώην, σαν να ήθελε με τον τρόπο του να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Που, επί της ουσίας, πάντως ελάχιστα επηρεάζουν τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

• Στον Άρη η προοπτική να μπει κάποιος επενδυτής στην ΠΑΕ κάνει έξαλλο τον Λάμπρο Σκόρδα. Δούλευε καιρό ο πρώην πρόεδρος των «κίτρινων» για να εξουδετερώσει τον Γιάννη Κόντη και όταν τα κατάφερε είδε να εμφανίζονται και άλλοι μνηστήρες στο προσκήνιο.

• Το παλεύει ο Σκόρδας για να εξασφαλίσει συμμαχίες, αλλά του λείπει το ρευστό. Εκεί πλεονεκτεί ο Ηλιάδης και γι’ αυτό προσπαθεί ο Σκόρδας να φρενάρει τις εξελίξεις, μήπως πείσει τη λέσχη να δεχθεί την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, που προβλέπει ειδικό καθεστώς για τις προβληματικές επιχειρήσεις.

• Σκασμένος ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρόεδρος του Αστέρα δεν μπορούσε να χωνέψει την ισοφάριση της Μαρίτιμο από το λάθος του Ουσέρο και ουσιαστικά προανήγγειλε τον αποκλεισμό των Αρκάδων από το Γιουρόπα Λιγκ.

• Ο Σάκης Τσιώλης, πάντως, έχει διαφορετική γνώμη. Πιστεύει ότι ο Αστέρας μπορεί να κάνει ζημιά μέσα στην Πορτογαλία και στη χειρότερη των περιπτώσεων να στείλει το ματς στην παράταση.

• Ο καρδιτσιώτης τεχνικός ποντάρει στα αμυντικά κενά της Μαρίτιμο και υπολογίζει να χτυπήσει στην κόντρα, με στόχο ένα γκολ, που θα ανατρέψει τις ισορροπίες και θα χρίσει φαβορί την ελληνική ομάδα.

• Στον ΠΑΟΚ θεωρούν τελειωμένη την πρόκριση στα πλέι οφ και ο Γιώργος Δώνης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, καθώς πολλοί τον περίμεναν στη γωνία. Άτομα που επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον «Δικέφαλο του Βορρά» εξέφραζαν το μεσημέρι της Πέμπτης τη βεβαιότητα για ήττα της ελληνικής ομάδας στο Ισραήλ.

• Ο Αντώνης Ηλιόπουλος κινεί ουσιαστικά τα νήματα των εξελίξεων στην ΑΕΚ. Από τη στιγμή που εξασφάλισε την εξουσιοδότηση του Ντέμη Νικολαΐδη, απέκτησε δυναμική που τη ζηλεύει ακόμα κι ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος με πολύ κόπο κατάφερε να παραμείνει στο ΔΣ της ΠΑΕ έως τις 24 Αυγούστου.

• Οι μέτοχοι της Ένωσης θα επιδιώξουν την παραμονή του δικηγόρου και μετά τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ. Θεωρούν ότι έτσι μπορούν να αποφύγουν περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη, καθώς ο Ηλιόπουλος θέλει να επιβάλει διαχειριστικό έλεγχο στην ΑΕΚ και απόδοση ευθυνών σε όσους άσκησαν διοίκηση τα τελευταία χρόνια.

• Τον ιδιοκτήτη εστιατορίων ενοχλεί ιδιαίτερα η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας που διατηρεί ο Δημητρέλος με τον προκάτοχό του Σταύρο Αδαμίδη. Προσπαθεί, μάλιστα, να ανακαλύψει επιρροές του τελευταίου στις αποφάσεις του Δημητρέλου για να βγει στην επίθεση και να εκτοξεύσει τα πυρά του προς τους δύο δικηγόρους.

• Η προοπτική να στείλει ο Ολυμπιακός τον Σουμπίνιο στον Ατρόμητο έχει εκνευρίσει τον Γιάννη Κομπότη. Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού κατηγορεί τους «ερυθρόλευκους» δεξιά και αριστερά για αθέτηση υποσχέσεων, παρά την πλήρη σύμπλευσή του με όλες τις θέσεις της πειραϊκής ΠΑΕ.

• Το καλό για την ομάδα της Βοιωτίας είναι ότι αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα τον Παναθηναϊκό και αναμφίβολα στον Ολυμπιακό θα ήθελαν να δουν το «τριφύλλι» να αρχίζει με απώλειες την κούρσα του πρωταθλήματος. Λογικά, λοιπόν, θα στείλουν οι «ερυθρόλευκοι» κάποιον δανεικό για να ενισχυθεί ο Λεβαδειακός.

• Άρχισε η αμφισβήτηση του Μάκη Χάβου στη Βέροια. Κυρίως για τις μεταγραφικές εισηγήσεις του, που κόβονται όλες από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Αρβανιτίδη και τους στενούς συνεργάτες του, που παραμένουν κυρίαρχοι των αποδυτηρίων.

• Η ανάληψη της προεδρίας στην ΠΑΕ ΟΦΗ από τον Μάνθο Πουλινάκη έκανε αισιόδοξο τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο νεαρός παράγοντας διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον έμπειρο προπονητή από την προηγούμενη περίοδο και η συνεργασία τους μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για τον ΟΦΗ.

• Ο Αναστόπουλος εκφράζει την πεποίθηση ότι οι Κρητικοί θα βρουν τρόπο να αποφύγουν τις περιπέτειες, παρά την πίεση που ασκούν μέσω προσφυγών παλιοί παίκτες της ομάδας. Όσο για τις μεταγραφές, ο Αλενατόρε ανέλαβε προσωπικά τις επαφές με Έλληνες, στους οποίους υπόσχεται αναγέννηση της καριέρας τους.

• Η κίνηση του Ολυμπιακού να δέσει με ρήτρα τον Λυκογιάννη επιβεβαιώνει την πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν πυρήνα ελλήνων παικτών, που θα αποτελεί τα 4/5 του ρόστερ. Επίσης, δείχνει ότι στον Πειραιά θέλουν να κρατήσουν κάθε παίκτη που δέχεται επίμονο φλερτ από ομάδες του εξωτερικού.

• Είναι και ένα μήνυμα προς τον Βασίλη Τοροσίδη, τον μοναδικό που αρνήθηκε την προφορική προσφορά του Βρέντζου να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Μια κίνηση που προκάλεσε την οργή του Μαρινάκη, ο οποίος δεν θέλει ούτε να ακούει για τον «Τόρο» και έχει δώσει εντολή να του βρουν ομάδα για να τον πουλήσουν.

• Άρχισαν τα όργανα στη Νέα Σμύρνη, με τη νυν διοικητική ομάδα του Πανιωνίου να διχάζεται ακόμα και για απλά περιστατικά. Οι πιο μετριοπαθείς φοβούνται μήπως εκτεθούν και φροντίζουν να παίρνουν αποστάσεις από τις ενέργειες των υπολοίπων.

• Ένας σημαντικός πονοκέφαλος για τους «κυανέρυθρους» προκαλείται από τους υπαλλήλους που έχουν πολλούς μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος. Τα ξεσπάσματα είναι καθημερινά και αρκετοί φοβούνται μήπως κατέβουν τα ρολά στην ΠΑΕ.

• Οι δηλώσεις του Αντώνη Νικοπολίδη για τη Ριζούπολη έγιναν δεκτές με χαμόγελα από αρκετούς παράγοντες του Παναθηναϊκού αλλά και από οργανωμένους οπαδούς. Μέσα σε λίγες ώρες, όμως, ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας έχασε κάθε υποστηρικτή του.

• Η παρέμβασή του για το θέμα του Καραγκούνη εξόργισε τους φίλους του «τριφυλλιού» αλλά και αρκετά στελέχη της ΠΑΕ. Στα διάφορα φόρουμ άρχισαν τις επιθέσεις στον Νικοπολίδη, με αναρτήσεις βίντεο από την εποχή που υπεράσπιζε την εστία του Παναθηναϊκού.


Σχολιάστε εδώ