Η Χώρα στο έλεος της «Αρπαχτής»…

Η «Τρόικα Εσωτερικού», ενώπιον του Κριτηρίου της «Εθνικής Συνείδησης», είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει τη βαρύτατη και καταλυτική για πολιτικούς ηγέτες κατηγορία της «Ιστορικής Άγνοιας»…

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Αντώνης Σαμαράς στο Κριτήριο της «Εθνικής Συνείδησης» θα αντιμετωπίσει το αμείλικτο «Κατηγορώ» του Μέντορά του στην Πολιτική, του Ευάγγελου Αβέρωφ.

Ο Ευπατρίδης εκ Μετσόβου Πολιτικός, εμπράκτως και διά βίου, διαδήλωσε την πίστη του στις δυνατότητες αυτής της Χώρας και του Λαού της να αξιοποιήσουν τον Εθνικό Πλούτο, ώστε να διαρρήξουν το παραπέτασμα της «Μιζέριας» και να κατακτήσουν μία θέση στις Κοινωνίες της Ευημερίας και των Κρατών Κοινωνικής Πρόνοιας.

Πιστός στις διδαχές του πνευματικού του καθοδηγητή στην Πολιτική, του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, ανήγαγε την «Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος» (ΑΤΕ) και από τη θέση του υπουργού Γεωργίας, στον προστάτη, συμπαραστάτη φύλακα του Αγρότη.

Η «ιδεολογία της Αρπαχτής»…

Σήμερα από το υπερπέραν «περίλυπος η ψυχή του έως θανάτου» παρακολουθεί τα έργα του πνευματικού – πολιτικού του τέκνου, του νυν πρωθυπουργού, να διακατέχεται από «Ιστορική Άγνοια» και να παραδίδει τον αγωγό της Ευημερίας των Αγροτών στο Μεταπρατικό Κεφάλαιο, το οποίο, ως γνωστόν, στη διαδρομή του Νεοελληνικού Βίου η μόνη «ιδεολογία» που το συγκινούσε, και δη σε στιγμές κρισίμους για τη Χώρα, είναι εκείνη της «Αρπαχτής», της Λεηλασίας του μόχθου και του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού!

Και μάλιστα η «Αρπαχτή» εγγίζει τα όρια της Ληστείας, αν ληφθεί υπόψη ότι η «εξαγορά» της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς, γίνεται με τα κεφάλαια της Ανακεφαλοποίησης, τα οποία χρεώνεται και θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός στην πορεία αρκετών γενεών!

Αναμένεται η… κατάθεση του εκ Μετσόβου Ευπατρίδη της Πολιτικής στο Κριτήριο της «Εθνικής Συνείδησης» να είναι «Φωτιά και Τσεκούρι» για τους Αμνήμονες της Πολιτικής Ιστορίας αυτού του Τόπου.

Ο έτερος των «συναρχηγών» της «Τρόικας Εσωτερικού», ο πολυπράγμων κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ήδη ευρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα υπολείμματα της Κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, έμφοβος προ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης κ.λπ. και σε «πλάγιο ήχο» Γ΄.Α. Παπανδρέου), καθώς και της διαφαινόμενης εγκατάλειψής του από το άλλοτε ποτέ γεραρό δημοσιογραφικό Συγκρότημα της «Δημοκρατικής Παράταξης», αλλά και των μομφών ότι «υπονομεύει» την Κυβέρνηση από το δημοσιογραφικό Συγκρότημα, εκφραστή της Συντηρητικής Παράταξης, εμφανίζει εικόνα ναυαγού σε ανταριασμένη θάλασσα, που αγωνίζεται να διασωθεί σε άνυδρη ξέρα…

«Αλαζονεία Ευφυΐας»;

Οι μεν στην Ιπποκράτους του καταλογίζουν «Αλαζονεία Ευφυΐας», οι δε προσφεύγουν στην απαξιωτική, ως λέγεται, ρήση του Διδασκάλου του στο Συνταγματικό Δίκαιο, του αείμνηστου, Αριστόβουλου Μάνεση: «Δεν γινόμουν καλύτερα κοψοχέρης, όταν τον πρότεινα για καθηγητή»!

Τούτων εχόντων, ο κ. Βενιζέλος αντιμετωπίζει το φάσμα να καταστεί το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του «απόκομμα» σε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση, αλλά ταυτοχρόνως δεν παύει να αγωνίζεται, τουλάχιστον να κερδίσει χρόνο, για τυχόν διάσωση της υστεροφημίας του!

Ήδη στον χώρο της «Δημοκρατικής Παράταξης» παρατηρούνται διεργασίες αναζήτησης διεξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα του Κινήματος.

Παραλλήλως, ο κ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται ότι ο κίνδυνος για το Κόμμα του και τον ίδιο δεν προέρχεται από τη Δεξιά, άλλωστε από την εποχή του Γ΄. Α. Παπανδρέου Γ΄ Δεξιά και ΠΑΣΟΚ κατέστησαν ομογάλακτοι και ομοτράπεζοι, αλλά την ανερχόμενη ακαθέκτως Κοινωνική Αριστερά, που σήμερα, με το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διασπάσει τα ιστορικά όριά της και έχει λάβει την παλλαϊκή μορφή Κινήματος, Ριζοσπαστικού, Εικονοκλαστικού και Επανατοποθέτησης της πολιτικής δράσης στην ευθεία προστασίας των Συμφερόντων του Λαού και του Έθνους, σε συνδυασμό με την αποτίναξη της Οικονομικής Υποτέλειας στην «Τρόικα Εξωτερικού» και ανάκτησης της Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας.

Η Εθνική Ενότητα…

Αναγνωρίζεται από το σύνολο των Πολιτικών Παρατηρητών, αν και δεν ομολογείται δημοσίως, το Μέγα Επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την πολυχρωμία των απόψεων που διακρίνει τον χώρο του, της Εθνικής Ενότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η «Ανάπηρη Ηγετική Τάξη» της Χώρας, κατά τον χαρακτηρισμό του Εθνικού μας Ποιητή, του Γ. Σεφέρη, σε συμμαχία με τους κύκλους του αναδυόμενου Δ’ Ράιχ, έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η «Ανάπηρη Ηγετική Τάξη» της Χώρας, από τη Γερμανική Κατοχή και εντεύθεν πάντοτε προσέφευγε για τη διάσωσή της από τις ανερχόμενες Λαϊκές Δυνάμεις στην Ξένη Προστασία!

Ο τρίτος των «συναρχηγών» της «Τρόικας Εσωτερικού», ο κ. Φώτης Κουβέλης, έμπλεος ικανοποίησης ότι, επιτέλους, εισήλθε στα «Πολιτικά Σαλόνια» της «Ανάπηρης Ηγετικής Τάξης», στο Κριτήριο της «Εθνικής Συνείδησης» θα έχει ως συμπαραστάτη τον πλήρους «ιδεολογικής καθαρότητας» λόγο του συνεργάτη του κ. Γρηγόρη Ψαριανού!

Στις Ύστερες Ιστορικές Περιόδους, κατ’ εξοχήν περιόδους παρακμής, τα ανάλογα πολιτικά φαινόμενα δεν ξενίζουν. Χαρακτηρίζουν τις εποχές αυτές. Είναι συνακόλουθά τους.


Σχολιάστε εδώ