Ελλάδα και Κύπρος σε κοινή πορεία αντίστασης…

Το αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών με αριθμό πτήσεως CY 337 σε λίγο τροχοδρομεί στον αεροδιάδρομο και υπερίπταται του καταγάλανου Αιγαίου με κατεύθυνση τη Λάρνακα. Η θέα μαγευτική, καθώς από ψηλά ένα ένα ξεπροβάλλουν πανέμορφα τα νησιά μας, απλωμένα στην απεραντοσύνη της ελληνικής θάλασσας. Της θάλασσας που αιώνες τώρα κουβαλά όλο το βαρύ φορτίο της τρισένδοξης ιστορίας μας.

Η πτήση εξαιρετικά ευχάριστη. Το ιπτάμενο προσωπικό ευγενικό και έτοιμο να μας εξυπηρετήσει από την πρώτη στιγμή της επιβίβασης έως και την αποβίβαση.

Οι χώροι στο αεροσκάφος άνετοι. Τίποτε δεν θυμίζει ότι ο κρατικός αερομεταφορέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θύμα κακών επιλογών, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση, αναζητώντας μια σανίδα σωτηρίας που δεν φαίνεται πουθενά.

Είναι για τούτο που αυτήν την ώρα επιβάλλεται να λειτουργήσει το πατριωτικό αίσθημα των πολιτών, δίνοντας τη δική τους ουσιαστική απάντηση στην προσπάθεια διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αν μη τι άλλο, αξίζει τον κόπο να στηρίζονται εμπράκτως οι δικές μας αεροπορικές εταιρείες που δεν θυσιάζουν στον βωμό του χρήματος τα ιερά και τα όσιά μας (προσωπικά μου ήταν αδύνατο, παρά το συγκριτικά πολύ φθηνότερο εισιτήριο της AΕGEAN, να ταξιδέψω με μια αεροπορική εταιρεία που στην ιστοσελίδα της διαφημίζονται ως τουριστικός προορισμός και τα κατεχόμενα!).

Κατά τα λοιπά, η Κύπρος ήδη ασκεί με υπευθυνότητα τα ευρωπαϊκά προεδρικά της καθήκοντα, έστω κι αν η κατοχική Τουρκία έβαλε λυτούς και δεμένους προκειμένου να μειώσει αυτήν την τεράστια επιτυχία της.

Το εθνικό θέμα βαλτωμένο όσο ποτέ, με τις πολιτικές δυνάμεις να προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου, για τις οποίες τα πράγματα μάλλον φαίνεται να ξεκαθαρίζουν πρόωρα, αφού ήδη κάποιοι άσπονδοι μέχρι πρότινος πολιτικοί «εχθροί» ετοιμάζονται για νέες «ελπιδοφόρες» συνεργασίες! Τι σου κάνει η εξουσία αλήθεια! Μέχρι και εκεί που έφτυνες μπορεί να γλείψεις για χάρη της!

Η κατάσταση της οικονομίας είναι σαφώς καλύτερη από αυτήν της μητρός πατρίδος, έστω κι αν οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες τα έκαναν θάλασσα! Και η ανεργία αυξάνεται ανησυχητικά.

Ήδη τα αρπαχτικά της «τρόικας» πηγαινοέρχονται πιέζοντας για συμπίεση των μισθών και ξεπούλημα των κρατικών χρυσαφικών, με πρώτο στόχο τούς αξιόπιστους -παρά τα όποια προβλήματα- ημικρατικούς Οργανισμούς!

Ο άκρατος καπιταλισμός σε πλήρη επιθετική διάταξη δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα. Με τους οίκους αξιολόγησης να επιμένουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Στον δημόσιο τομέα οι απολαβές εξακολουθούν να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη (για τους εκπαιδευτικούς είναι τουλάχιστον τριπλάσιες από την Ελλάδα), κάτι που ασφαλώς δεν έχει σχέση με τη συζήτηση για διόρθωσή τους, η οποία, αν γίνει, πρέπει να λαμβάνει υπόψη μόνο θέματα ισονομίας των πολιτών και όχι τις απαιτήσεις της «τρόικας».

Το αφορολόγητο είναι στις 18.000 ευρώ, σε σύγκριση με την Ελλάδα που είναι μόλις στα 5.000. Παράξενο ίσως, αλλά είναι γεγονός ότι, παρά την «οικονομική κρίση», οι Έλληνες της Κύπρου που ταξίδεψαν εκτός συνόρων αυξήθηκαν φέτος κατά 4,5% – ευτυχώς οι περισσότεροι με προορισμό τη μητέρα Ελλάδα!

ΥΓ.: Παραφωνίας ανάγνωσμα: Στην αίθουσα αναμονής μια ηλικιωμένη Ελληνοκύπρια, απευθυνόμενη σε πρώην υπουργό (που δεν φάνηκε να συμφωνεί μαζί της), καταθέτει τον προβληματισμό της για την κάθοδο πολλών Ελλαδιτών που ψάχνουν εργασία στο νησί μας! Τέτοιες προκλήσεις φυσικά δεν μένουν αναπάντητες. Γι’ αυτό και της τα έψαλα, όπως ακριβώς της άξιζε! Αποστομωτική απάντηση βεβαίως στον κάθε υστερόβουλο νεοκύπριο, δίνουν οι έλληνες κύπριοι επιχειρηματίες που προτιμούν τους χιλιάδες αδελφούς Ελλαδίτες που βρίσκονται ήδη στο νησί μας για τις εργασίες τους, σε μια εποχή όπου Ελλάδα και Κύπρος ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ξανά τον βηματισμό τους… δίνοντας τη μάχη με τους διεθνείς συνωμότες μέσα από το ίδιο ανάχωμα αντίστασης…


Σχολιάστε εδώ