Διάδρομοι και Ψίθυροι

• ΔΕΗ και ΟΤΕ οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών, εκτός τραπεζικού κλάδου φυσικά, αφού τα σενάρια για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων έχουν βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

• Οι προηγούμενες ημέρες δεν ενδείκνυνται για την εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με τη συμπεριφορά του τίτλου της Πειραιώς. Αμέσως μετά την είδηση για την απόκτηση της ΑΤΕ ήρθαν και οι αναμενόμενες σε τέτοιες περιπτώσεις τάσεις κατοχύρωσης βραχυχρόνιων κερδών. Στη συνέχεια θα δούμε…

• Οι επόμενες ημέρες του Αυγούστου -αν επαληθευθεί το… κυβερνητικό ρεπορτάζ- θα σημάνουν την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οπότε χρήσιμο είναι να παρακολουθήσουμε τι ακριβώς θα συμβεί με την επίδοση του τίτλου.

• Κάτι ανάλογο, αλλά με διαφορά φάσης, καθώς χρονικά τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου, αναμένεται να συμβεί και με την πώληση του μεριδίου του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ. Ίδωμεν για τη συνέχεια και σε αυτήν την περίπτωση.

• Coca – Cola 3Ε. Αναρριχήθηκε και πάλι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και των κινήσεων των επενδυτών και μαζί με τις τράπεζες είναι το χαρτί που τραβάει τον δείκτη σε κάθε του προσπάθεια να ξεπεράσει το φράγμα των 600 μονάδων. Ερώτημα είναι το πώς θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες.

• Με ικανοποιητικά κέρδη εμφανίστηκε, από τα μέσα της εβδομάδας, ο τίτλος του Μυτιληναίου, ενώ σε ανάλογο ρυθμό, αλλά με μικρότερο τζίρο, κινήθηκε και η Βιοχάλκο. Πάντως, τα δύο χαρτιά αποτελούν «κλασικές» επιλογές για τους μεγαλύτερους από τους εναπομείναντες παίκτες στην ελληνική αγορά. Και όχι μόνο για τα ξένα χαρτοφυλάκια αλλά και για μεγάλα ελληνικά, έστω αυτά τα λιγοστά που δραστηριοποιούνται ακόμη.

• Σε κάθε περίπτωση, πέραν των τραπεζών, που θα συνεχίσουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων, στον 20άρη δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει εσχάτως και ο τίτλος του Τιτάνα, παρότι η συναλλακτική δραστηριότητά του είναι ενίοτε απίστευτα «ισχνή», αλλά και τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil.


Σχολιάστε εδώ