ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΙΟΤΑΤΗΣ!

Για να μην την πάθω, όπως και τις προάλλες σε πρεμιέρα υπαίθριου βραχοθεάτρου, όπου ενώ ο αριθμός της θέσης ήταν σωστός ήταν γραμμένος λάθος ο βράχος. Έτσι, για να αποφύγω ενδεχόμενες περιπέτειες, αναγκάστηκα να πάρω στο Λονδίνο τον επιτετραμμένο λόρδο των δημοσίων ανακτορικών σχέσεων για να επιβεβαιώσω τη θέση μου και έχω να το λέω, ο λόρδος σκίστηκε να με εξυπηρετήσει στο «τσακ» και βγήκε αμέσως με ένα ευγενέστατο «χαλόου». «Τηλεφωνείτε από Αθήνα;» με ρώτησε. Και συμπλήρωσε την ερώτησή του, «υπενθυμίστε μου τη χώρα για να μην καθυστερούμε».

«Από Ελλάδα» του λέω. «Και πάλι συγγνώμη από ανατολικό ή δυτικό ημισφαίριο;».

«Στο ενδιάμεσο» του είπα, για να του κάνω κι εγώ την πλάκα μου…

«Α, μάλιστα, κατάλαβα, δυτικά του Αζερμπαϊτσάν που έγινε φέτος η Γιουροβίζιον και ανατολικά της Σρι Λάνκα. Έπρεπε να το ξέρω, αλλά έχει πέσει βλέπετε πολλή δουλειά και πού να σας προλάβουμε όλους, αφού έχουμε και εκπρόσωπο μονάχα ένα για να κρατάει τη σημαία του στα εγκαίνια!». Τον άκουσα που πάτησε δεν ξέρω πόσα κουμπιά και πόσα «μπιμπ» και τελικά μου είπε:

«Βεβαίως και σας βρήκα. Είστε στη σειρά 58, πίσω ακριβώς από την Άνω Βόλτα της Μπουρκίνα Φάσο και παρακαθήμενος της Λαίδης Γκάγκα…».

«Μα, γιατί στο πλάι της κυρίας Γκάγκα, αφού εγώ ως Ελλάς με ένα Έψιλον μπροστά προηγούμαι και επιτέλους, κύριε επιτετραμμένε λόρδε μου, πρέπει να τιμάτε και να σέβεστε τη χώρα, που αυτή πρώτη απʼ όλους, από εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια, εμείς ανακαλύψαμε τους Ολυμπιακούς και μας βάζετε στα ίσα και στα όμοια με τις ξενυχταρούδες λαϊκάντζες κυρίες Γκαγκάδες».

Με κάτι τέτοια ανεκδιήγητα προσπάθησε να δικαιολογηθεί και συνέχισε να λέει ο επιτετραμμένος, μέχρι που δηλαδή ότι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες ότι αυτοί τους πρωτοσκέφτηκαν, την εποχή που εμείς ζούσαμε σε σπηλιές και τρεφόμαστε με ξυλοκέρατα… Μέχρι εκεί το φτάσανε το πράμα.

Χριστέ μου, τι θα ακούσουμε ακόμα… ή μάλλον αν ακούσαμε μια λέξη για τη φτωχοελλάδα μας από το στόμα της ψιλοξαναμωραμένης βασιλίσσης απάντων και απασών της βρετανικής αγένειας, για να μην ξεχνιόμαστε Μεγαλειοτάτη.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Όπως κάθε Κυριακή, από επαγγελματική συνήθεια, σημειώνω τους πιο τρανταχτούς τίτλους, περιμένοντας ματαίως μια απάντηση που ποτέ δεν την έχω. Έτσι από το φύλλο του ανά χείρας «ΠΑΡΟΝΤΟΣ» της Κυριακής που μας πέρασε, έχω σημειώσει εννέα σημαντικούς τίτλους, χωρίς κανέναν κίνδυνο να βρεθώ με τρυπημένη τη μύτη μου, στην περίπτωση που θα τις λάβω. Έχουμε και λέμε λοιπόν, αρχίζοντας από την 1η σελίδα:

«9 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ “ΕΦΑΓΕ” Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ ΤΟΝ ΖΙΑΖΙΑ»:

Εντάξει, «πρώτο χαρτί» είναι στο Πεντάγωνο και πολύ φυσικό να έχει αυτός το «επάνω χέρι», όμως να μην ξέρουμε κι εμείς; Εδώ φέτα για το τραπέζι σου αγοράζεις και θέλεις να ξέρεις την καταγωγή της και τα λιπαρά που περιέχει και να σου κρατάνε τα ενδεχομένως «λιπαρά» που έχουν εννέα υψηλοβαθμούχοι που τους σβήνεις από τον χάρτη και που αν το καλοσκεφτείς το θέμα, τόσο τη φέτα του μπακάλη, όπως και τους υψηλόβαθμους αντιστράτηγους, κι αυτούς και πολύ πιο ακριβά εμείς τους πληρώνουμε.

Άλλη ερώτηση, πρωτοσέλιδη κι αυτή: «ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ;» και αφορά την αποτυχούσα τελικά να «τρυπώσει στη Βουλή», τρώγοντας μια ηχηρότατη πόρτα, σαν υποψήφια της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Μαρία Ρεπούση, με αίτημά της μεταξύ άλλων την κατάργηση της προσευχής και του εκκλησιασμού στα σχολεία, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Άλλη ερώτηση της περασμένης Κυριακής: Από τις απίστευτες, όπως τη χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο: «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Και το χειρότερο, ανήκουν όντως σε ξένους κάτι μεγαθήρια που, ενώ τα αφεντικά τους Έλληνες «από πάππου σε πάππο» και δεν δίνουν δεκάρα στο ελληνικό Δημόσιο, δίνοντας μάλιστα και τα συγχαρητήριά τους, για την ευτυχή τους έμπνευση να το έχουν δηλώσει σαν ξένη ιδιοκτησία, φιλοξενώντας μάλιστα και κυβερνητικά μεγάλα πρόσωπα για να κάνουν κι αυτά τις διακοπές τους και ξύλο που μας χρειάζεται. Και μόνο ξύλο; Και είναι τόσο δύσκολο να τους ανακαλύψει ο κ. Στουρνάρας και να τους αρχίσει με το δικό του «στουρνάρι» και μάλιστα σε δημόσια έκθεση στην Πλατεία Συντάγματος;

Ρωτάει το «ΠΑΡΟΝ», πάντα σε πρωτοσέλιδο, αν πιάστηκε στα πράσα, ή έστω και στα σέλινα, εκείνη η αρχικλητήρας η οποία επί υπουργού Εξωτερικών και πρωθυπουργίας του «μέγιστου» Γεωργίου Παπανδρέου, κανόνιζε τα «μυστικά κονδύλια» δεξιώσεων και λοιπών «κοινωνικών εκδηλώσεων» και αν η ενδιαφέρουσα έρευνα έχει προχωρήσει ή παραμένει σε κάποιο συρτάρι και ε, ρε μάσες που κρύβουν κι αυτές οι «μικροϋποθέσεις» με τα «δωράκια» τους!

Συγκινητική, συγκινητικότατη και άξια μίμησης η λεβέντικη δήλωση της κόρης του «αρχιφαγάνα» παιδιού για όλες τις δουλειές, του αξιοδάκρυτου Άκη Τσοχατζόπουλου εννοούμε, που η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, δήλωσε διά του δικηγόρου της την πρόθεσή της να εκχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο «όσα ακίνητα της ανήκουν και αγοράστηκαν με χρήματα του πατέρα της, εφόσον διαπιστωθούν από εγκληματική δραστηριότητα». Ενώ όλα τα άλλα, η κόρη του υπερ-υπουργού με τον ιδρώτα του προσώπου της και με ένα τηλεφώνημα του «μπαμπά»… έκανε όλες τις δουλειές, ενώ επανελθούσα τότε από τη Γερμανία, είχε στην τσάντα της τα ναύλα του τρόλεϊ για να πάει στην υπηρεσία που την έβαλε ο μπαμπάς της, το ίδιο όπως και η γερμανοδίαιτη κ. Γκουντρούν, πρώην Τσοχατζοπούλεν, για να δώσει το περιβόητο διαζύγιο για να αποκατασταθεί και το κορίτσι που δεν είχε ιδέα για τον φόνο…

Είπα για δέκα αναπάντητες απορίες της περασμένης Κυριακής και στα μισά γέμισε το χαρτί. Αφήστε να έχουμε και για την άλλη Κυριακή.


Σχολιάστε εδώ