Βρώμικος πόλεμος από την ελίτ της Γερμανίας

Κεντρικός στόχος αυτού του «βρώμικου πολέμου» είναι να υπονομευτούν οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ το ταχύτερο δυνατόν, και δη πριν από τις αμερικανικές εκλογές, ώστε ο Μπαράκ Ομπάμα και εν γένει ο αμερικανικός παράγοντας να μη «βάλει άλλο πλάτη για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη». Πολύ δε περισσότερο τις ώρες που ο Ομπάμα δείχνει –προφανώς και για τα συμφέροντα των ΗΠΑ– ότι δεν βλέπει θετικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης ή περαιτέρω αποσταθεροποίησης του ευρώ, αλλά επίσης φαίνεται να συνεκτιμά την υψίστης σημασίας γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για τον υπερατλαντικό παράγοντα λόγω των εξελίξεων στο Ιράν και τη Συρία. Κατά συνέπεια, οι Αμερικάνοι δεν φαίνεται να επιθυμούν την πλήρη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας ούτε ανεξέλεγκτες κοινωνικές εντάσεις ή παρατεταμένη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, η διοίκηση Ομπάμα ποτέ δεν συμφώνησε με την εξοντωτική πολιτική λιτότητας που προωθούσε η Γερμανία σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο και όσο μπορούσε διεμήνυε στην κ. Μέρκελ ότι πρέπει να περιορίσει την πολιτική άγριας λιτότητας, γιατί έτσι καταστρέφεται η Ευρώπη.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, που έχει πλέον εγκαταλείψει μια πιο λογική στάση που τηρούσε, φαίνεται να πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο και κάνει ό,τι μπορεί –πέραν των δημοσίων δηλώσεών του– για να ενισχύσει την αρνητική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και να την καταστήσει όχι απλώς τον αδύναμο κρίκο, αλλά τον «κακό δαίμονα της Ευρωζώνης», ευελπιστώντας πως αν κτυπήσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα, θα καλυφθούν οι δομικές αδυναμίες του ευρώ, αλλά και η αποτυχημένη θανατηφόρα συνταγή λιτότητας που επιβάλλεται στην Ευρώπη, και κυρίως θα κερδίσει χρόνο και στο εσωτερικό της Γερμανίας, ώστε να φτάσει στις εκλογές του 2013 με πρώτο θέμα την «ανθελληνική προπαγάνδα».

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, στην πρόσφατη συνάντηση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο τελευταίος αναλώθηκε στο να πείσει τον αμερικανό συνομιλητή του ότι η Ελλάδα είναι «τελειωμένη υπόθεση» και ότι η σωτηρία των υπολοίπων, Ιταλίας και Ισπανίας, προϋποθέτει τη «θυσία» της χώρας μας για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους.

Στη Γερμανία, όπου και εκεί δεν υπάρχει ενιαία άποψη για το πώς πρέπει να γίνει ο χειρισμός της κρίσης της Ευρωζώνης, τα λεγόμενα «γεράκια», στα οποία έχει πλέον προσχωρήσει και ο Σόιμπλε, θέλουν να ρίξουν το ανάχωμα ΗΠΑ που υπάρχει για την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν ευκολότερα, όποτε και αν χρειαστεί, αφού πρώτα επιφέρουν ολοκληρωτική καταστροφή με τη συνταγή λιτότητας, να την «ξεφορτωθούν» από την Ευρωζώνη και να πουν μετά πως για όλα τα κακά ευθύνεται αυτή η διεφθαρμένη και σπάταλη χώρα.


Σχολιάστε εδώ