Βαρύτατες ύβρεις και λεξιλόγιο λιμανιού…

Το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε βουλευτής, μεγαλοστέλεχος, είχε ξεπεράσει και το επίπεδο του λιμανιού… Αλλά και τα «καρφιά», που είχαν επενδυθεί με ευγενικό περιτύλιγμα, έδωσαν και πήραν…

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν κρατιόταν. Ήταν μόνιμα στο κόκκινο. Ο διάλογος… πρωτότυπος! Να πας στον διάολο, έλεγε ο Βαγγέλης, να πας εσύ, του απαντούσε ο Μιχάλης. Βουλευτής που καθόταν δίπλα στον Χρυσοχοΐδη προσπαθούσε να τον συγκρατήσει… Είναι δειλός, του απαντούσε ο Μιχάλης. Αυτός είναι ο Βενιζέλος. Και συνέχιζε.

Στο ίδιο μοτίβο και η κόντρα με τον Λοβέρδο. Του τα είπε του Βενιζέλου και ο… διάλογος ήταν: «Να φύγεις», «Δεν φεύγω»… κ.λπ. Ο Σίμος Κεδίκογλου, συνονόματος και συμπατριώτης του Νεοδημοκράτη Σίμου, πήρε κάποια στιγμή τον λόγο. Και ήταν πράγματι… εφευρετικός:

– Κύριε πρόεδρε, ξέρετε τον σεβασμό που σας έχω, αλλά μʼ αυτά που λέτε μας αντιμετωπίζετε ως μαθητούδια του Δημοτικού και μας επιπλήττετε ως δάσκαλος, γιατί δεν ξέρουμε το μάθημα…

Και τότε ποιος είδε τον… Θεό και δεν τον φοβήθηκε…

Το κλίμα έδειξε με τον πιο σαφή τρόπο ότι τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για τον Βενιζέλο. Και αυτό φάνηκε στην ψηφοφορία για τις αλλαγές στον νόμο για τα ΑΕΙ. Οι πρωτοκλασάτοι, με… αρχηγό τον Παπανδρέου, όλοι απέναντι… (Περισσότερα και στο πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη σελ. 13)


Σχολιάστε εδώ