ψιλά γράμματα

*** Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, είναι λίγο δύσκολο να ακούς κηρύγματα από πρώην υπουργούς που έχουν λάβει μόλις μισό εκατ. ευρώ από τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα…

*** Αλήθεια, με τους διαφημιστές που «φέσωσαν» τα media γίνεται κάτι; Ή απλώς λειτουργεί η λήθη, όπως και σε άλλες περιπτώσεις; Π.χ., δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε με εκείνα τα χρήματα προς τους δημοσιογράφους κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ή τι συνέβη με τη Siemens και τις σχέσεις που είχε αναπτύξει, μέσω παροχών, με εταιρείες lobbing, δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Πολύτιμες οι γαργάρες, δεν λέω.

*** Ρατσισμός στο εθνόσημο δεν χωράει. Οι δημοσιογράφοι που λένε πως έκανε πλάκα στο twitter η αποκλεισμένη αθλήτρια ας διαβάσουν πρώτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που γεννήθηκαν εδώ, σε αυτήν τη χώρα, και γίνονταν η αφορμή και η αίτια για διακοπή των εχθροπραξιών, και μετά ας υποστηρίξουν πως είναι δυνατόν μια χώρα που δημιούργησε τη Δημοκρατία να εκπροσωπείται σε όλη την υφήλιο από ρατσιστές. Διότι ο δρόμος με τα αστειάκια είναι εύκολος και αποδοτικός για ορισμένους. Πρώτα οι «ξανθές», μετά οι «λαθρομετανάστες», μετά οι «μετανάστες», μετά όλοι οι «ξένοι», οι Εβραίοι, οι αριστεροί. Σε μια χώρα που μάτωσε από τον φασισμό δεν είναι εύκολα αυτά τα αστειάκια. Και, εν τέλει, ας διαβάσουν τον «Επιτάφιο» του Περικλή για το πώς η Δημοκρατική Αθήνα αντιμετώπιζε τους ξένους και τους αντίπαλους Σπαρτιάτες.


Σχολιάστε εδώ