Χαμός γίνεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΝΔ

Βράζουν, μαθαίνουμε, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΝΔ παντού στο Δημόσιο.

Μετά τις βροντές του Κιουτσούκη, ετοιμαστείτε, μας λένε, να ακούσετε τις φωνές των ΔΑΚΕιτών έως πέρα από τη Συγγρού. Δεν είναι μόνο πως «αδειάζονται», όπως το 2004 και το 2007, αλλά το ακόμη πιο απαξιωτικό, ότι μόλις τους βλέπουν οι υπουργοί και τα φοβικά επιτελεία τους «ξινίζουν τα μούτρα τους», ενώ υποκλίνονται δουλοπρεπώς στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Εφαρμόζεται, υποστηρίζουν, το γνωστό δόγμα που εφάρμοζε πρώην κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή: «Άσε τους δικούς μας (τα ζώα δεν έχουν πού να πάνε) και κυβέρνα με τους άλλους»!

Σκληρότερες όμως εκφράσεις ακούγονται για κάποιους κομματικούς υπαλλήλους της Συγγρού που διαγκωνίζονται λυσσαλέα να πάρουν θέσεις «ό,τι κάτσει» στον κρατικό μηχανισμό, αφού, ως γνωστόν, οι θέσεις τώρα μοιράζονται λόγω ποσόστωσης. Πρόκειται για τους ίδιους που είχαν αποτυχημένα υπηρετήσει σε κρατικές θέσεις την πενταετία του Κ. Καραμανλή και τώρα έχουν σπεύσει να πλαισιώσουν άτυπα γραφεία υπουργών. Με ποιες άραγε αξιώσεις, με ποια προσόντα, κατάρτιση, τεχνογνωσία κ.λπ. διεκδικούν πάλι τώρα θέσεις για τον εαυτούλη τους;

Πρέπει να τελειώνουν τα φθαρμένα αυτά πρόσωπα, λένε, που με τη συμπεριφορά τους έχουν αποκλείσει αξιόλογους και ικανούς νεοδημοκράτες σε ακτίνα χιλιομέτρων από τη Συγγρού.

Με τις συμπεριφορά αυτή σε πλήρη εξέλιξη, η σύγκρουση για τους συνδικαλιστές είναι αναπόφευκτη. Εκτιμούν ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, γιʼ αυτό πάρα πολλοί σκέφτονται να καταθέσουν τις κομματικές τους ταυτότητες.

Πρέπει, τονίζουν, η ΝΔ να ανασυγκροτηθεί σε νέες, υγιείς βάσεις. Αυτό το στοίχημα θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος γενικός γραμματέας που θα εκλεγεί τέλος Αυγούστου. Το ερώτημα είναι εάν και αυτός θα είναι σε θέση να τολμήσει αλλαγές.

Όπως μαθαίνουμε, η παραμονή στη θέση της γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων της κ. Α. Δελαπόρτα ήταν πρόταση της ΝΔ!

Ως γνωστόν, εκεί τα πακέτα κάνουν πάρτι.


Σχολιάστε εδώ