Το… 2015 η μετάβαση στην ψηφιακή TV

Ενας άγνωστος αριθμός τηλεθεατών δεν προμηθεύτηκε τον αποκωδικοποιητή των 30-40 ευρώ λόγω οικονομικών προβλημάτων, παρότι τα αποθέματα σε δέκτες εξαντλήθηκαν.

H αγορά, υπό την απειλή της διακοπής του σήματος, δούλεψε, να δούμε τώρα αν θα υπάρχουν προβλήματα στην τηλεοπτική αγορά. Πολύς κόσμος το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής νόμιζε πως υπήρχε απεργία στην τηλεόραση επειδή δεν μεταδιδόταν κανένα κανάλι μετά τη διακοπή του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας μπερδεύτηκαν με τη χρήση των δύο τηλεκοντρόλ, εκείνου της τηλεοπτικής συσκευής και εκείνου του δέκτη. Το θέμα αναδείχθηκε μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε αναβολή της υποχρέωσης διακοπής του αναλογικού σήματος, κάτι που αντιμετωπίστηκε χλιαρά από την κυβέρνηση, η οποία μάλλον δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Διότι φαίνεται πως κάποιοι έβαλαν την ψηφιακή μετάβαση στο Μνημόνιο ενώ γνώριζαν πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει λόγω της οικονομικής κατάστασης! Η ΕΡΤ θα διακόψει το αναλογικό της σήμα στις 17 Αυγούστου από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία για ιδιωτικά και κρατικά κανάλια στη Θεσσαλονίκη και μετά τέλος! Στους ιδιωτικούς σταθμούς δεν υπάρχουν λεφτά να πληρώσουν για την ψηφιακή άδεια που ήδη έχουν και για να στηρίξουν την Digea στην ψηφιακή μετάβαση, οπότε η χώρα μας θα ζητήσει παράταση για το 2015, για ένα έργο που ξεκινούσε πιλοτικά το 2006. Αυτό που δεν ομολογείται είναι πως στην παρούσα φάση η ψηφιακή μετάβαση, που είναι απαραίτητη για τη χώρα, εξυπηρετούσε τους ιδιωτικούς σταθμούς, διότι μείωναν το λειτουργικό τους κόστος. Ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε ήταν τεχνικής φύσεως. Κατά τη μετάβαση την προπερασμένη Παρασκευή ορισμένοι περιφερειακοί σταθμοί διαμαρτυρήθηκαν διότι το σήμα τους ήταν πιο «χαμηλό» ή με πολλά προβλήματα. Η υπόσχεση που τους δόθηκε είναι πως θα μεταφερθούν τον… Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του Mega για να εκπέμπουν με καλύτερους όρους.


Μείον ένας τηλεοπτικός σταθμός στην Αττική. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανέστειλε οριστικά τη λειτουργία του σταθμού Galatsi TV του Νομού Αττικής λόγω μη βιώσιμης λειτουργίας. Το κανάλι δεν είχε εξασφαλίσει άδεια ψηφιακής μετάδοσης του σήματός του.


Σχολιάστε εδώ