Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Στο μεταξύ, μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της διοίκησης της ΓΣΕΕ με πολυπληθές κλιμάκιο της «τρόικας» και το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι… διαφωνούν! Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επισημάνσεις των συνδικαλιστών για την αποτυχία του προγράμματος, που αντί να λύσει τα προβλήματα τα επιδείνωσε, οι εκπρόσωποι των δανειστών απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση.

Ακόμη αρνήθηκαν να δεσμευτούν ότι θα σεβαστούν την όποια συμφωνία κάνουν με τους εργοδοτικούς φορείς στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων. Παραδέχθηκαν πάντως ότι οι τιμές των προϊόντων δεν μειώθηκαν, όπως είχε προβλέψει η «τρόικα» ότι θα συμβεί με την εφαρμογή των Μνημονίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έθεσαν θέμα κατάργησης των επιδομάτων τριετίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των επικεφαλής της ΓΣΕΕ, οι οποίοι τους επισήμαναν ότι τα 5,5 δισ. που ζητούν τώρα να κοπούν από τις δαπάνες του υπουργείου Εργασίας, θα χαθούν από την αγορά. Στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση έλεγαν ότι όσο διήρκεσε η συζήτηση τα περισσότερα μέλη της «τρόικας» έδειχναν να βρίσκονται στον κόσμο τους! Ορισμένοι δε εξ αυτών ήταν στιγμές που… λαγοκοιμούνταν.

Το καλύτερο που είπαν οι επιτελείς της «τρόικας» ήταν η πρόβλεψή τους ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι 1,5%, ενώ στο δεύτερο το πρόσημο θα είναι θετικό και θα ξεκινήσει η ανάπτυξη. Κατόπιν όλων αυτών, ήταν δικαιολογημένη η «έκρηξη» του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου που σε δηλώσεις του αμέσως μετά έκανε λόγο για «τσαρλατάνους» και «κομπογιαννίτες».


Σχολιάστε εδώ