ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗ

Ύστερα από τέσσερα χρόνια, στο Πεκίνο, τα διεθνή Μέσα στράφηκαν στον πόλεμο Ρωσίας – Γεωργίας, αν και στην Ελλάδα τρέχαμε και δεν φτάναμε με τα κρούσματα ντόπινγκ, με τα βλέμματα στραμμένα στη Φανή Χαλκιά. Εν έτει 2012, την παραμονή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο της ΔΟΕ και των ξένων ΜΜΕ για μια υπόθεση ντόπινγκ και ένα ρατσιστικό σχόλιο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, με επίδοση 2,33 πριν από περίπου έξι μήνες στην Κωνσταντινούπολη, Δημήτρης Χονδροκούκης, βρέθηκε θετικός στην ουσία στανοζολόλη. Ο έλεγχός του έγινε στις 4 Ιουλίου στο σπίτι του και το θετικό τού δείγματος ανακοίνωσε με γραπτή δήλωση ο Κυριάκος Χονδροκούκης, πατέρας και προπονητής του αθλητή.

Η στανοζολόλη είναι στεροειδές αναβολικό, που στην αθλητική κοινότητα χαρακτηρίζεται «παλιομοδίτικο και εύκολα ανιχνεύσιμο». Γι’ αυτό και τα διεθνή Μέσα μιλούσαν για «αλαζονεία» όποιου επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη ουσία. Το περίεργο στην ιστορία με τον Χονδροκούκη ήταν ότι η στανοζολόλη δεν προσφέρει κάτι στους άλτες του ύψους, καθώς οι περισσότεροι είναι εντελώς στεγνοί και η μυϊκή μάζα εικάζεται πως τους φρενάρει στα μεγάλα ύψη.

Αλλά ήταν το τρίτο κρούσμα με την ίδια ουσία και αρκετοί είναι εκείνοι που υποπτεύονται ότι η ουσία περιλαμβάνεται σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, δίχως όμως να αναγράφεται, επειδή ακριβώς είναι απαγορευμένη.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης θα ζητήσει την εξέταση του δεύτερου δείγματος και από άλλο εργαστήριο, αλλά, όπως τόνισε ο πατέρας του, ακόμα κι αν έγινε κάποιο λάθος, η αποχώρηση από τον αθλητισμό είναι αμετάκλητη απόφαση της οικογένειάς τους.

Διχασμός για τη Βούλα

Η ζημιά των κοινωνικών ιστοσελίδων προκάλεσε προβλήματα και στην ελληνική αποστολή που ταξίδεψε στο Λονδίνο. Η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε στο twitter ότι «γέμισε η Ελλάδα με Αφρικανούς και τα κουνούπια του Νείλου θα βρίσκουν σπιτικό φαγητό» και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την κατηγορία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς». Η ίδια υποστήριξε ότι έκανε κακό χιούμορ με κάτι που βρήκε στο facebook, αλλά η ΕΟΕ ήταν ανένδοτη, ενώ εναντίον της νεαρής αθλήτριας στράφηκαν και τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση τον Άδ. Γεωργιάδη και τον Ηλ. Κασιδιάρη, που κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή για τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου. Τα διεθνή ΜΜΕ, βέβαια, ασχολήθηκαν εκτενώς με το σχόλιο της ελληνίδας αθλήτριας και έκαναν λόγο «για ρατσιστική συμπεριφορά».

Στο σημάδι η Αρβανίτη!

Ο αγγλικός Τύπος τα έβαλε και με άλλους έλληνες αθλητές. Στο στόχαστρο της «Sun» βρέθηκε η Βίκυ Αρβανίτη, για την οποία χρησιμοποίησαν πονηρά σχόλια για τη στάση που είχε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπιτς βόλεϊ, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκαν με τα έσοδά της: «Με 300.000 ευρώ μπορεί σίγουρα να αγοράσει την Ελλάδα και ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου», έγραψε η αγγλική εφημερίδα.


Σχολιάστε εδώ